Događanja

Koncert

Slow Motion Suicide

ČETVRTAK 12.10.2017 | SLOW MOTION SUICIDE @Vintage Industrial Bar | Start 20:00 h | Koncert 21:30 h I Informacije o kartama - uskoro

Slow Motion Suicide vraća se u Savsku 160. Jedno od najboljih alternativnih otkrića koje je zadnjih godina pogodilo domovinu sprema poslasticu i to nakon što su prošle sezone dupkom napunili Ljetni vrt.

Bend Slow Motion Suicide jedno je od najvećih osvježenja na domaćoj glazbenoj sceni, a iako oformljeni 2013., prvi studijski album su objavili krajem prošle godine. Istoimeni album prvijenac najavljen je singlom "Castaway" kojeg prati i video spot, a dostupan je na Bandcamp stranici benda. U veljači ove godine album su predstavili publici pred rasprodanim Malim pogonom Tvornice kulture, a u travnju su objavili drugi službeni singl s prvog album, pjesmu „Revolution“. Nakon odličnog nastupa na INmusic festivalu objavljen je i njihov treći singl u akustik i elektrik verziji, „Fool on the inside“, a bend do kraja godine planira niz koncerata.

Slow Motion Suicide je oformljen iz potrebe da se naelektriziraju akustične pjesme koje su nekoliko godina čekale u ladici da zažive u obliku koji zaslužuju. Ime benda dolazi iz idioma svega lijepog i ružnog što nas polako ubija, a da nam ne smeta ili to ne primjećujemo poput junk fooda nakon mamurluka, duhovitih prelijepih žena, cigarete poslije seksa, grižnja savjesti ili lijenost u nedjeljno popodne. Najveći utjecaji na stvaranje glazbe su im bendovi koji uspješno spajaju elemente alternativnog rocka i popa, odnosno jednostavnosti glazbe iz devedesetih i velikih gitarskih zvukova poput Incubusa, R.E.M.-a, Foo Fightersa ili Biffy Clyra.
Album prvijenac je miksao Igor Rogović u San Franciscu, mastering je radila Emily Lazar u New Yorku, koja se nalazi u samom vrhu master inženjera u svijetu te je poznata po radu na "Wasting Lightu" od Foo Fightersa, "Heathen" od Davida Bowieja, suradnji sa Vampire Weekendom i Siom, dok je artwork za album radila Russiandoll Marija Anušić.

Producent albuma je Nikša, pjevač benda. "S obzirom da sam znao točno što želim dobiti kroz obogaćivanje frekvencijskog spektra melodijama drugih instrumenata i kako želim posložiti mix, album sam producirao sam. Snimanje u Americi smo nastavili obzirom da se Igor vratio u San Francisco, a ja sam tamo živio prije 6 godina i nisam se od onda vraćao pa je bila savršena prilika za spojiti ugodno s korisnim. Također, htio sam da vokal u miksu bude isturen i napadan, a Amerikanci posvećuju više pažnje snimanju vokala pa je tako signal prethodno provučen kroz lanac analogne opreme prije samog snimanja, dok je to kod nas to obično više iznimka nego pravilo", rekao je Nikša.

SMS is:
Nicky Ingram - guitars, vocals
Mark Leossa - guitars
Anna Smith - bass
Iggy Krutz – drums

***************************************
WEB: www.slowmotionsuicideband.com
FB: www.facebook.com/slowmotionsuicideband/

***************************************
Aplikacija GigPin službeno će biti puštena u rad upravo 12. listopada koncertom Slow Motion Suicidea u Vintage Industrial Baru.

GigPin je osmišljen kao alat bendovima i klubovima da na najlakši mogući način dogovore turneju, svirku ili festival, bez dobro poznatih komplikacija traženja kontakata i slanja svih detalja vezanih uz ugovaranje koncerata.

Vintage Industrial Bar prvi je službeni GigPin klub, Slow Motion Suicide prvi službeni GigPin bend, a koncert u Vintageu prva je svirka dogovorena preko aplikacije.

***************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Info o klubu

Vintage Industrial Bar

Lokacija:

Savska cesta 160

Web: http://www.vintageindustrial-bar.com

Uskoro u ovom klubu

Vintage Industrial Bar

Četvrtak, 21.06.2018.

Žujin Kampus: beerpong + stolni nogomet

Vintage Industrial Bar

Petak, 22.06.2018.

Non Smoking Friday: Marko Gaćina & Vedran Šimunec

Vintage Industrial Bar

Subota, 23.06.2018.

LolliPOP Garden: koncert & DJ / cocktail & booze

Vintage Industrial Bar

Srijeda, 27.06.2018.

City Blues: Telefon Blues Band

Vintage Industrial Bar

Utorak, 03.07.2018.

Soulfly

Vintage Industrial Bar

Srijeda, 04.07.2018.

Jazz Garden: Mike Parker’s Trio Theory

Vintage Industrial Bar

Četvrtak, 05.07.2018.

JR August - akustika u vrtu

Vintage Industrial Bar

Petak, 06.07.2018.

Amnezija Party: DJ Mario Kovač

Vintage Industrial Bar

Srijeda, 18.07.2018.

Kultur Shock

Vintage Industrial Bar

Utorak, 24.07.2018.

Iron Maiden Meeting Point: warm up & after party

Vintage Industrial Bar

Četvrtak, 26.07.2018.

The Atomic Bitchwax & Quentin

Vintage Industrial Bar

Subota, 28.07.2018.

Goatwhore

Vintage Industrial Bar

Srijeda, 03.10.2018.

Naxatras otvara novu Good Vibrations sezonu

Aktualno

H2O night club

Boban Rajović @ klub H2O

Ostale lokacije Zagreb

BSH Medvedgrad Fortress #TheEnd