Događanja

Koncert

Slow Motion Suicide

ČETVRTAK 12.10.2017 | SLOW MOTION SUICIDE @Vintage Industrial Bar | Start 20:00 h | Koncert 21:30 h I Informacije o kartama - uskoro

Slow Motion Suicide vraća se u Savsku 160. Jedno od najboljih alternativnih otkrića koje je zadnjih godina pogodilo domovinu sprema poslasticu i to nakon što su prošle sezone dupkom napunili Ljetni vrt.

Bend Slow Motion Suicide jedno je od najvećih osvježenja na domaćoj glazbenoj sceni, a iako oformljeni 2013., prvi studijski album su objavili krajem prošle godine. Istoimeni album prvijenac najavljen je singlom "Castaway" kojeg prati i video spot, a dostupan je na Bandcamp stranici benda. U veljači ove godine album su predstavili publici pred rasprodanim Malim pogonom Tvornice kulture, a u travnju su objavili drugi službeni singl s prvog album, pjesmu „Revolution“. Nakon odličnog nastupa na INmusic festivalu objavljen je i njihov treći singl u akustik i elektrik verziji, „Fool on the inside“, a bend do kraja godine planira niz koncerata.

Slow Motion Suicide je oformljen iz potrebe da se naelektriziraju akustične pjesme koje su nekoliko godina čekale u ladici da zažive u obliku koji zaslužuju. Ime benda dolazi iz idioma svega lijepog i ružnog što nas polako ubija, a da nam ne smeta ili to ne primjećujemo poput junk fooda nakon mamurluka, duhovitih prelijepih žena, cigarete poslije seksa, grižnja savjesti ili lijenost u nedjeljno popodne. Najveći utjecaji na stvaranje glazbe su im bendovi koji uspješno spajaju elemente alternativnog rocka i popa, odnosno jednostavnosti glazbe iz devedesetih i velikih gitarskih zvukova poput Incubusa, R.E.M.-a, Foo Fightersa ili Biffy Clyra.
Album prvijenac je miksao Igor Rogović u San Franciscu, mastering je radila Emily Lazar u New Yorku, koja se nalazi u samom vrhu master inženjera u svijetu te je poznata po radu na "Wasting Lightu" od Foo Fightersa, "Heathen" od Davida Bowieja, suradnji sa Vampire Weekendom i Siom, dok je artwork za album radila Russiandoll Marija Anušić.

Producent albuma je Nikša, pjevač benda. "S obzirom da sam znao točno što želim dobiti kroz obogaćivanje frekvencijskog spektra melodijama drugih instrumenata i kako želim posložiti mix, album sam producirao sam. Snimanje u Americi smo nastavili obzirom da se Igor vratio u San Francisco, a ja sam tamo živio prije 6 godina i nisam se od onda vraćao pa je bila savršena prilika za spojiti ugodno s korisnim. Također, htio sam da vokal u miksu bude isturen i napadan, a Amerikanci posvećuju više pažnje snimanju vokala pa je tako signal prethodno provučen kroz lanac analogne opreme prije samog snimanja, dok je to kod nas to obično više iznimka nego pravilo", rekao je Nikša.

SMS is:
Nicky Ingram - guitars, vocals
Mark Leossa - guitars
Anna Smith - bass
Iggy Krutz – drums

***************************************
WEB: www.slowmotionsuicideband.com
FB: www.facebook.com/slowmotionsuicideband/

***************************************
Aplikacija GigPin službeno će biti puštena u rad upravo 12. listopada koncertom Slow Motion Suicidea u Vintage Industrial Baru.

GigPin je osmišljen kao alat bendovima i klubovima da na najlakši mogući način dogovore turneju, svirku ili festival, bez dobro poznatih komplikacija traženja kontakata i slanja svih detalja vezanih uz ugovaranje koncerata.

Vintage Industrial Bar prvi je službeni GigPin klub, Slow Motion Suicide prvi službeni GigPin bend, a koncert u Vintageu prva je svirka dogovorena preko aplikacije.

***************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagreb

Info o klubu

Vintage Industrial Bar

Lokacija:

Savska cesta 160

Web: http://www.vintageindustrial-bar.com

Uskoro u ovom klubu

Vintage Industrial Bar

Četvrtak, 27.09.2018.

Slow Motion Suicide - akustika u vrtu

Vintage Industrial Bar

Subota, 29.09.2018.

Abba Real Tribute

Vintage Industrial Bar

Srijeda, 03.10.2018.

Naxatras otvara novu Good Vibrations sezonu

Vintage Industrial Bar

Četvrtak, 04.10.2018.

Zadruga

Vintage Industrial Bar

Petak, 05.10.2018.

DANCE HARD with dj Kneža

Vintage Industrial Bar

Subota, 06.10.2018.

Queen Real Tribute

Vintage Industrial Bar

Četvrtak, 11.10.2018.

Elder & Ancestors

Vintage Industrial Bar

Petak, 12.10.2018.

Iron Maiden Tribute

Vintage Industrial Bar

Subota, 13.10.2018.

Ljetno Kino

Vintage Industrial Bar

Četvrtak, 18.10.2018.

Tamara Obrovac Transhistria Electric

Vintage Industrial Bar

Subota, 20.10.2018.

Repetitor

Vintage Industrial Bar

Srijeda, 24.10.2018.

Sasquatch

Vintage Industrial Bar

Petak, 26.10.2018.

Atheist Rap svira prva 3 albuma

Vintage Industrial Bar

Utorak, 30.10.2018.

The Rumjacks: 10 Years Anniversary Tour

Vintage Industrial Bar

Četvrtak, 08.11.2018.

Afion

Vintage Industrial Bar

Utorak, 13.11.2018.

Belzebong & The Necromancers

Aktualno

Shock Show Industry

Otvorenje sezone @ SSI Katran