Događanja

Koncert

Zvonimir Varga: Promocija novog singla "Zvukovi" + koncert

Pozivamo vas 12. listopada (četvrtak) u Jiggy Bar na video promociju "Zvukova", novog singla i spota kantautora Zvonimira Varge nakon koje će sa svojim bendom (Marko Kanceljak na gitari, Marin Fatović na udaljarkama, Stjepan Hrastić na basu) održati kraći koncert. Događaj počinje točno u 21 sat.

"Zvukovi" su predivna klasična šansonjersko/ kantautorska pjesma ispovjedne elegije koja upravo čarobnim i zanosnim zvucima predstavlja novu fazu rada ovog zanimljivog i produktivnog umjetnika - aranžman potpisuje Marko Kanceljak, pjesmu je snimio i producirao Jere Šešelja, dok je spot (već osmi zaredom) djelo Varginog stalnog video-suradnika Doringa.

Video koji oduševljava na prvu snimljen je jednog lijepog sunčanog popodneva na podsljemenskoj planinarskoj lokaciji Gorsko zrcalo, a osim glazbenika i prekrasne prirode, spot krase i krupni kadrovi malog životinjskog svijeta snimljeni u makro tehnici. U spotu se na violini kao specijalan gost pojavljuje Hrvoje Horvat.

Violinu na ovoj pjesmi odsvirao je Dean Melki, klavir Jurica Hotko, bubanj Daniel Kadijević, bas Stjepan Hrastić, gitaru Marko Kanceljak, klarinet Ivan Andrijević, back vokale otpjevala je Jasmina Alihodžić, a na pjesmi su još sudjelovali i Irma Bulaja, Matej Magdić, Iva Dugandčić Marić i Filip Barac.

Ovo je osmi singl koji Varga objavljuje pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records, izdao je i osam nezavisnih albuma, te napisao glazbu za više kazališnih predstava. Autor je i dvaju publikacija: slikovnice za djecu "Veseli dan doktora Vedrana Veselića", te knjige pjesama "Poljubac budućnosti".

Od početka djelovanja, održao je i više od stotinu koncerata po Hrvatskoj i regiji, od kojih svakako treba izdvojiti nastupe u kaznionicama Lepoglava i Remetinec, a posebno značajni su i koncerti na kantautorskim festivalima u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji (osvojeno drugo mjesto u Sivcu). Dva puta je nastupio i u velikom pogonu zagrebačke Tvornice – sa bendovima Pavel i Letu Štuke.

Rad Zvonimira Varga, kako piše kritika, izdvaja se iz mora i gomila estradnog kičeraja spajajući mainstream i kantautorski klasicizam s elementima americane koja se može nazvati i hrvaticana:
"Imati ljubavne pjesme koje su iskrene i ogoljene, bez maskiranih tekstova, a opet ne zvučati sladunjavo, nešto je što rijetki mogu...", samo je jedan od opisa njegovih pjesama koje i publika i kritika prepoznaje na isti način.

Vidimo se u Jiggy Baru 12. listopada u 21 sat, ulaz je besplatan, a budite spremni i za pokoje iznenađenje :-)

---

NE DAM TE NIKOM
https://www.youtube.com/watch?v=-vyre4x3M5M

ŽIVOT SE IONAKO VRTI U KRUG
https://www.youtube.com/watch?v=2_gWsRkOT6U

ŠTO DA RADIM?
https://www.youtube.com/watch?v=IzztPZInfGU

Info o klubu

Jiggy bar

Lokacija:

Ivana Broza 48

Web: http://www.jiggybar.hr/hr

Uskoro u ovom klubu

Aktualno

Shock Show Industry

Otvorenje sezone @ SSI Katran