Događanja

Koncert

Franz Kafka Ensemble & Gungula

U četvrtak 12.10. u Sax stiže nesvakidašnja impro instrumentalna poslastica Franz Kafka Ensemble i zanimljiva mlada četvorka Gungula! Cijena karte u pretprodaji iznosi 25 kn, dok će na ulazu koštati 35 kn!

Instrumentalni bend Franz Kafka Ensemble nastao je okupljanjem nekoliko generacija glazbenika sa zagrebačke nezavisne scene u kolektiv koji spaja različite utjecaje u konkretan i kompaktan izraz.
Povratkom Damira Prica Kafke (saksofon) iz Amsterdama, on i Igor Pavlica (truba) pristupaju tadašnjem Peach Pitu u kojem sviraju Franjo Glušac (gitara) i Bruno Vidović Vorberger (bubnjevi) s tadašnjiim basistom Mihaelom Beleom.
Nakon otprilike godinu dana Bele odlučuje napustiti bend, a ostatku benda pridružuju se Roko Crnić na basu i Ivan Marincel na trombonu te kolektiv nastavlja funkcionirati pod imenom Franz Kafka Ensemble. Ime benda nastalo je kao dosjetka na imena dvojice članova, Franca na gitari i Kafke na saksofonu.
FKE spaja nekoliko tradicija zagrebačke underground scene, od math/post rocka benda Peach Pit iz kojeg potječu Bruno i Franc, preko avant jazz, world music i contemporary utjecaja koje su donijeli Prica i Pavlica (Cul De Sac, Haustor...), do osvježenja u vidu klasično obrazovanog trombonista Ivana Marincela (Antenat) i svestranog Roka Crnića iz prog pop benda Porto Morto. U svojem izrazu FKE sve te utjecaje spaja u cjelinu koja pomalo podsjeća na francuske filmove '60-ih, ethio jazz, progresivni rock te suvremenu klasičnu glazbu.
Članovi FKE kolektiva u većem su dijelu ujedno i članovi kultnog impro kolektiva Cul-De-Sac, s kojim FKE dijeli sklonost eksperimentu, premda je glazba FKE većinom komponirana i ne oslanja se toliko na kolektivnu improvizaciju pri izvedbi, već prije u procesu komponiranja u kojem sudjeluju svi članovi podjednako.
FKE je u dosadašnjem radu sudjelovao u komponiranju i izvedbi žive glazbe za nekoliko nijemih filmova, a upravo zbog "filmičnosti" njihove glazbe otvoreni su za daljnje suradnje na području filmske glazbe.
Članovi:
Damir Prica Capri Kafka (saxophone)
Igor Pavlica (trumpet)
Ivan Marincel (trombone)
Roko Crnić (bass)
Franjo Glušac (guitar)
Bruno Vidović Vorberger (drums)

Gungula je četveročlani zagrebački bend koji prema vlastitim riječima svira Jazzy funky gipsy swingy bluesy mess! Članice su: Matilda Fatur - klavijatura/kontrabas/vocal, Mirna Čupić - gitara/ukulele/vocal, Janet Beriša - kontrabas/gitara I Hana Vrbanas – clarinet, a kao gost za ovu priliku će uskočiti Sara Debić na saksofonu!

Info o klubu

Sax

Lokacija:

Palmotićeva 22/2

Web: http://www.sax-zg.hr

Uskoro u ovom klubu

Sax

Petak, 28.09.2018.

Cooganje #117 ft. Mačci

Sax

Subota, 29.09.2018.

Drugi način

Sax

Četvrtak, 11.10.2018.

Večer s Cohenom

Sax

Subota, 13.10.2018.

Natali Dizdar

Sax

Petak, 26.10.2018.

Kries dva dana u Zagrebu!

Sax

Subota, 27.10.2018.

Kries dva dana u Zagrebu!

Aktualno

Shock Show Industry

Otvorenje sezone @ SSI Katran