Događanja

Koncert

Irish Tour - Tribute to Irish Blues and Rock

Večer posvećena Irskoj blues i rock glazbi 70tih i 80tih. Zasvirat će vam vrhunski majstori i poznavatelji tih pravaca:

Tatto Moon
Tattoo Moon je sastav koji baštini glazbu grupe Taste koju je predvodio gitarista i autor Rory Gallagher. Sastav je okupio Tomas Krkač, koji svira bas i pjeva a uz njega tu je i izvanredni gitarista Branko Bogunović - Pif koji svira i akustičnu gitaru i u toj kategoriji je jedan od najboljih kod nas dok je za bubnjevima Krešo Randić. Program pod imenom Blues of Taste podsjeća publiku na vrijeme kada je ta grupa bila među vodećim prog.blues-rock sastavima u Britaniji.

Vanja Sky
Tom Ruf, najveći europski izdavač Blues glazbe, i njegova neumorna predanost Bluesu traži talente i daleko izvan SAD-a i Velike Britanije. Zlata vrijedan pronalazak je i Vanja Sky. Glazbenica s rijetkom muzikalnošću poput velikana Rorya Gallaghera, Alberta Kinga i Stevieja Ray Vaughana, ova 23-godišnja hrvatska autorica, gitaristica i vokal je već osigurala visoku poziciju u svojoj domovini i na granici s balkanskim državama. U siječnju 2018. godine objavljen joj je izuzetan debitantski studijski album Bad Penny. Vanja svira koncerte u Europi i Sjevernoj Americi kao mlađi partner Blues Caravana.

John Hamill
Hrvatski Irac. Bivši vojnik. Imamo sreću što je ovaj izvrsni poznavatelj Irske glazbene scene odlučio ostati u Hrvatskoj i zasvirati s nama.

Vedran Žanko
Rođen je u Zagrebu 1964. godine.
Aktivno se bavi glazbom dugi niz godina, svira gitaru i pjeva, te je član sastava "Be Ha Ve" i "Mojo Stuff Band" iz Zagreba. Premda širokih glazbenih pogleda i ukusa najviše je okrenut bazičnom blues i rock’n’roll zvuku.

Zamba
Neumorni kompozitor, tekstopisac, gitarist, vokal. Bendovi: Trio, Zamba, Voodoo Ramble. Predstavnik Hrvatske na International Blues Challengeu u Memphisu. Živući dokaz da je moguće živjeti od blues i rock glazbe.

Lula mira
Bend bazira svoj repertoar na starijim rock/blues bendovima poput Allman Brothers Banda, Creama, Grand Funk Railroada, Rory Gallaghera itd. "Često volimo reći da sviramo rock/blues ali naglasak stavljamo na rock. Počeci benda sežu od sada nam već daleke 2004 godine, većinom su iza nas klupske svirke a tu i tamo se dogodi i koja svirka na nekom festivalu".

Ben Dover
Bend već 15 godina nesmanjenim intenzitetom svira blues rock.
Jedini je bend koji je nastupio na svih dosadašnjih osam Zagreb International Blues Festivala, a nastupiti će na devetom, koji će se uskoro održati. Tijekom tih nastupa postali su pravi dobri duh ZG bluesa. U svibnju će biti 6 godina kako održavaju zagrebačku blues scenu živom uporno i s veseljem ugošćujući razne blues glazbenike svakog utorka u klubu Hard Place.

Info o klubu

Hard place

Lokacija:

Hrvatske bratske zajednice 4

Web: http://www.hardplace.hr

Uskoro u ovom klubu

Aktualno