Događanja

Koncert

Čipkice

Čipkice vole Vinyl i Vinyl voli Čipkice! .

Na programu nešto novo, nešto staro, nešto posuđeno i nešto plavo - ukratko, sve što su skupile u deset godina pjevanja (u istim čarapama)!

Uzmite ljubav prema glazbi, nepresušnu znatiželju i želju za otkrivanjem novih svjetova, sve to dobro izmiješajte i izmućkajte - i što ste dobili? Čipkice – etno ansambl sačinjen od desetak svestranih djeva koje vole svoje i poštuju tuđe, i poštuju svoje i vole tuđe.

Čipkice su svoje putovanje započele 2008. godine na radionici sevdaha nakon koje se izrodila ideja o osnivanju ansambla koji bi izvodio tradicijsku glazbu iz cijelog svijeta. Svoj reportoar izvode a cappella i/ili uz glazbenu pratnju, a rado su viđene gošće raznih festivala, kulturnih i humanitarnih priredbi i prigoda u kojima s Čipkicama svijet možete obići, ne u 80 dana, već u svega nekoliko pjesama. I to bez putovnice. U crvenim čarapama!

Put oko svijeta dijele s mnogim glazbenicima i bendovima od kojih uče i s kojima ostvaruju suradnje: Afion, Veja, Le Zbor, Kenkedenke, Naš mali Afro bend, Vuge, Allan Skrobe, Nenad Kovačić, Dario Marušić, Krunoslav Šokac...a na koncertu u Vinylu uz Čipkice će nastupiti i zanimljivi gosti iznenađenja na još zanimljivijim instrumentima.

Djevojke iz Čipkica svojim radom nastoje upoznati publiku s ljepotom različitosti kultura i melodija, koju i same, stvarajući zajedno, putem otkrivaju. Isto tako, veseli ih pjesmom pomoći humanitarnim zbivanjima, promociji kulturnih dobara i manifestacijama s ciljem promicanja tolerancije i međuljudskog poštivanja.

U travnju 2017. godine izlazi im prvi nosač zvuka.

Ulaz: 20 kn
(sav prihod od ulaznica ide izvođačima)

Info o klubu

Vinyl bar

Lokacija:

Bogovićeva ulica 3

Web: http://www.vinylzagreb.com/

Uskoro u ovom klubu

Vinyl bar

Srijeda, 24.10.2018.

Klinika Denisa Kataneca

Vinyl bar

Četvrtak, 25.10.2018.

JazzCriminals

Vinyl bar

Petak, 26.10.2018.

Werft musicology

Vinyl bar

Četvrtak, 08.11.2018.

Peglica i Komandos

Vinyl bar

Petak, 09.11.2018.

Dallasijada #1

Aktualno

Boogaloo Club

TBF @ Boogaloo

Shock Show Industry

Otvorenje sezone @ SSI Katran