Događanja

Koncert

Indie emo naočale gig: Nothing

SRIJEDA 21.11. • VRATA 21:00 • KONCERT 22:00 • 65/80 KN

U novoj koncertnoj sezoni, Indie emo naočale skromno ali ponosno najavljuju povratak izvrsnih philadelphijskih shoegazera Nothing, koji nas po treći put dolaze oglušiti svojim bučnim uspješnicama!

Nothing (SAD)
bandofnothing.com
nothing.bandcamp.com

Nismo sigurni zašto je tome tako, ali činjenica je da je u posljednjih pet godina Philadelphija postala američki grad s najviše dobrih bendova po glavi stanovnika – prisjetimo se samo grupa poput Beach Slang, Hop Along i Sheer Mag, koje smo u bližoj prošlosti imali priliku gledati u Močvari.

U kategoriju dobrog benda iz Philadelphije bez ikakve dvojbe spadaju i Nothing, već nekoliko godina najhvaljeniji shoegaze bend naše generacije. S obzirom na to da su ovdje ipak svirali već dva puta, za naslutiti je da o njima svi znaju sve, no za one slabije upućene, evo kratke povijesti grupe Nothing:

Započeli 2010. kao terapijski solo projekt Domenica Palerma, kojem je takvo što bilo prijeko potrebno zbog neurednog života i boravka u ustanovi za osobe lišene slobode, ubrzo su mu se pridružili gitarist Brandon Setta i bubnjar Kyle Kimball, nakon čega se skromni solo projekt zahuktao i, poslije nekolicine EP-ja, 2014. rezultirao punokrvnim bendom s genijalnim debitantskim albumom, „Guilty of Everything“, objavljenim za veliki Relapse Records. Nakon dvije godine stalnih turneja i Domenicove hospitalizacije i zdravstvenih problema nastalih uslijed premlaćivanja od strane nekolicine hulja, Nothing se 2016. vraćaju s odličnim drugim albumom, „Tired Of Tomorrow“, nakon brojnih peripetija (vidi pod: Martin Shkreli) također objavljenim od strane Relapsea.

No, vratimo se u sadašnjost, u kojoj su Nothing pojačani novim basistom, Aaronom Heardom, pod metaforičkom producentskom palicom (metaforičkom jer ne vidimo zašto bi producenti koristili palice?) Johna Agnella (Dinosaur Jr, Breeders, Sonic Youth, Kurt Vile…) snimili novi, treći album, „Dance On The Blacktop“, koji će krajem kolovoza, baš kao i prošla dva, objaviti Relapse. Ako je suditi po prvom singlu, „Zero Day“, ovaj album neće nimalo zaostajati za prošlima!

Da završimo u velikom stilu, posegnut ćemo za ekscerptima iz najava prošlih dvaju zagrebačkih koncerata grupe Nothing i reći vam da zaboravite na My Bloody Valentine, The Jesus And Mary Chain, Ride i ostale jer je Nothing shoegaze iduće razine te podsjetiti da Domenic, Brandon, Aaron i Kyle uživo čine opasnu i fantastičnu skupinu energičnih glazbenika koji vole rock!

Rock volimo i mi, tako da je suvišno reći da se ovom koncertu izuzetno veselimo!

Karte uskoro u prodaji.

Saznaj više o programu Močvare:
 www.mochvara.hr
 facebook.com/mochvara
 instagram.com/mochvara
 twitter.com/mochvara
  mochvara.hr/newsletter

Info o klubu

Močvara

Lokacija:

Trnjanski nasip bb

Web: http://www.mochvara.hr

Uskoro u ovom klubu

Aktualno