Događanja

Party

Kevin Saunderson & Silicone Soul

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Boogaloo Zagreb | 15.09.2018.
Future Scope Season Opening
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Novu vruću F. Scope sezonu otvaramo sa dvije hodajuće legende, te sa ponosom predstavljamo velikana, pionira, inovatora i člana svetog trojstva - KEVIN SAUNDERSONA!
Na drugom flooru svojim dj umijećem počastit će nas uvijek dragi gost - GRAEME REEDIE, škotska polovica poznatog dua Silicone Soul._________
Main Floor

● KEVIN SAUNDERSON
● LEMON
● MARY
● SHIPE

________
2nd Floor

● SILICONE SOUL
● MATYA
● SENNO
● SIN


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬


KEVIN SAUNDERSON [KMS Records / Detroit, MI, United States]

Puno je toga za reći o Kevinu Saundersonu: platinasta prodaja snimatelja, vlasnik izdavačke kuće, promotor festivala, istinski inovator grane popularne glazbe, kulturološki šampion, vrstan DJ. Njegov utjecaj seže daleko kroz rodni grad Detroit te glazbenu kulturu.
Kao jedan od Belleville Three, srednjoškolskog tria u koji spadaju i Juan Atkins i Derrick May, neoporezivo je promijenio lice elektronske glazbe; sa Inner City remixom odaslao je svoju pamtljivu melodiju. Porijeklo današnje techno scene može se direktno povezati s Kevinom, Derrickom i Juanom, zahvaljujući eksperimentima na osnovnim hardverima koji su skIcirali kostur žanru koji će tek početi postojati.
Upijajući Kraftwerk, funk, eklekticizam lokalnog radija The Electrifying Mojo, te sav potencijal novih sintisajzera i pop glazbe naglašene bubnjevima, Belleville Three postavili su novo temelje kao glazbenici i DJ-i u 80-ima.
Saunderson je komparativno kasno startao i kao producent – počevši ’87. pod nadimkom Kreem sa E-Dancerom i Reeseom. Slijedivši erupciju house glazbe u Chicagu, Saunderson je preuzeo detroitski sirov zvuk i transformirao ga u više taktilan pop osjet. Inner City je rođen te globalan uspjeh također. Između ‘’Big Fun’’, ‘’Good Life’’, debitantskog albuma ‘’Paradise’’ i nekoliko singlova u nizu, Inner City (Saunderson i vokalist Paris Grey) je pokupio 12 UK top 40 hitova i preko šest milijuna prodanih izdanja širem svijeta.
Njegov je nadimak ‘’The Elevator’’ pogodan njegovoj ulozi transportacije detroitskog novog zvuka široj publici; svatko tko ga je vidio nastupajući uživo može potvrditi: njegova energija, duh i udarni DJ setovi su bez iznimke na visokom nivou, kao i napredak culture koju je posljednjih 35 godina pomagao stvarati.
Kevin je bio glavni pokretač u nekima od najambicioznijih i najosobitijih plesnih projekata zadnjih desetljeća sa umjetnicima kao što su like R-Tyme, Blake Baxter, MK, Chez Damier, Derrick Carter i Bicep.
Specijalni 12’’ serijal iz 2008. History Elevate, izdan u suradnji sa Carl Craigovom Planet E izdavačkom kućom, donio je suvremena imena kao što su Mathew Jonson, Simian Mobile Disco i Loco Dice. Uz dva velika projekta vrlo uskoro, 2018. je godina punog gasa za Kevina Saundersona.

Info o klubu

Boogaloo Club

Lokacija:

Ulica grada Vukovara 68

Web: https://www.facebook.com/boogaloozgb

Uskoro u ovom klubu

Boogaloo Club

Nedjelja, 10.11.2019.

Annihilator

Aktualno