Magazin

Prvi Croatia Winter Music Festival okupio više od 25.000 posjetitelja

Published 10.01.2017.

S programom Ultra Europe Countdown u Areni Zagreb završilo je prvo izdanje Croatia Winter Music Festivala koje je tijekom tjedan dana okupilo 25 svjetskih DJa, među kojima su i legendarni Armin van Buuren, R3hab, Felix Jaehn, Sander van Doorn, MOTi i Headhunterz.

Arena Zagreb na staru godinu bila je najpoželjnije mjesto za novogodišnji doček, a s publikom se složio i kultni DJ Mag koji je Zagreb 360° New Year's Eve proglasio jednim od 5 najatraktivnijih dočeka u svijetu. Vrhunska produkcija, impresivna pozornica od 300 kvadrata i euforična atmosfera obilježili su prijelaz iz stare u novu godinu. Armin van Buuren je putem svog Facebooka sat vremena prenosio uživo atmosferu zagrebačkog dočeka, online je Festival pratilo više od 665.000 fanova iz cijelog svijeta, a u Areni je 2017. dočekalo više od 10.000 posjetitelja.

cwm

VIP gosti proživjeli su večer za pamćenje. Gosti iz Dubaija, Brazila i brojnih europskih zemalja te Hrvatske uživali su u vrhunskim ribljim delicijama u režiji kuhara vrhunskih restorana Boba i Opat. Nakon novogodišnjeg dočeka slijedili su programi Replay 360° NYE, Laundry, Heart, Enter Zagreb party presented by Wrong Crowd, Armada i Ultra Europe Countdown. Zagreb je u prvom tjednu 2017. imao najjači dnevni DJ line up u Europi.

Svi izvođači su bili izuzetno zadovoljni organizacijom Festivala, a Sander van Doorn na Facebooku je pohvalio hrvatsku publiku i zahvalio na „društvu“ za novogodišnji doček nakon što je u zadnji tren stigao u Zagreb privatnim letom. MOTi je također zadovoljstvo nastupom u Hrvatskoj podijelio s više od 650.000 svojih fanova. Video Juicy M pogledalo je gotovo 300.000 ljudi koji su mogli doživjeti bar dašak fenomenalne zagrebačke atmosfere u novogodišnjoj noći. Sveukupno su svi izvođači na Festivalu dosegli više od 56 milijuna fanova online.

cwm


Karte za Festival koji je trajao od 31.12. do 6.1. kupili su posjetitelji iz 60-ak zemalja među kojima su Velika Britanija, SAD, Francuska, Njemačka, Brazil, Kanada i Australija. Mnogi su boravak u Zagrebu iskoristili i za posjet Sljemenu i praćenje Snow Queen Trophyja koji ih je oduševio. Zagrebački hoteli uoči Silvestrova bili su potpuno rasprodani, a gosti su boravak iskoristili i za turistički obilazak zagrebačkih znamenitosti.

U sklopu Festivala 2. i 3. siječnja održano je i međunarodno eSports događanje Zagreb Arena Gaming. Kroz Arenu je tijekom dva dana prošlo oko 7.000 posjetitelja koji su pratili turnire u igrama FIFA, League of Legends, Overwatch i Hearthstone i isprobali najnovije igre i VR uređaje koji tek stižu u Hrvatsku. Na Hearthstone turniru prvi put su sudjelovali svjetski profesionalni igrači. Zbog poznatih svjetskih imena turnire je u dva dana online pratilo 85.000 fanova, a sve su dodatno oduševili najpopularniji regionalni YouTuberi Kofs, Mudja i Bloodmaster.


 cwm
 

Zašto je ovaj festival važan za Zagreb i Hrvatsku, potvrđuje i godišnja lista Forbesa  “Electronic Cash Kings”, koja sumira godišnje prihode svih glavnih igrača u EDM svijetu. Top 10 DJa ove godine ukupno je zaradilo 268 milijuna dolara, 11 posto više nego godinu prije, a ta informacija potvrđuje koliko je ova scena u rastu i koliko može doprinijeti razvoju destinacije. Headliner Nove godine u Zagrebu, Armin je na petom mjestu s 23 milijuna dolara. Svjetska EDM scena je vrijedna više od 7 milijardi dolara i raste svake godine.

 

PR

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno