Magazin

Zarađuju i do 400 tisuća dolara u jednoj noći: Ovo je lista najplaćenijih DJ-a u 2016.

Published 21.04.2017.

Možete li zamisliti zaradu od stotinu tisuća dolara u jednoj noći, a da se pritom i zabavljate i puštate glazbu? Časopis Forbes nam dokazuje da je to itekako moguće sudeći po listi najplaćenijih DJ-a samo iz protekle godine.

Foto:Facebook

Bavljenje DJ-ingom danas je dio glazbene kulture, a DJ-i dobivaju pažnju i tretirani su kao nekadašnje rock zvijezde i bendovi. Iako je interes za tim poslom "buknuo" u zadnjih nekoliko godina, postoje izvođači  koji već godinama nose titulu "najtraženijih", "najboljih", "najuspješnijih"... No, tko je od njih najbogatiji?

Najbogatiji "elektronički div" zadnje tri godine je Calvin Harris s godišnjom zaradom od nevjerojatnih 63 milijuna dolara. Čovjek bi pomislio  da će se Harris malo povući nakon prekida s Taylor Swift i prometne nesreće, no to ga nije spriječilo da treći put zaredom odnese titulu "elektroničkog kralja zarade" i izbaci megauspješan album "18th month". Njegovi nastupi u klubu Hakassan u Las Vegasu koštaju i do 400 tisuća dolara na noć, a što su mu trake popularnije, vrijednost mu se diže.Na drugom mjestu nalazi se legendarni nizozemac DJ Tiesto čija se godišnja zarada procjenjuje na 38 milijuna dolara čemu pridonosi i ugovor sa 7 UP-om. Iako se nalazi na 3. mjestu, David Guetta je i dalje među najtraženijim DJ-ima današnjice. Njegova rezidenija u popularnom "Wynn" klubu u Las Vegasu donijela mu je zaradu od 28 milijuna dolara, a 2016. je njegova stvar korištena za spot Eura 2016.


 

Zedd je "prešišao" Steve Aokija i zasjeo na 4. mjesto sa "samo" 24,5 milijuna dolara, a Aoki je 2016. zaradio milijun dolara manje, točnije, 23.5 milijuna.
Ova Forbesova lista već zadnjih nekoliko godina nema drastičnih promjena: osim nekoliko milijuna dolara više ili manje, imena su gotovo ista. Ipak, Calvin Harris je ponovno uvjerljivo odnio svoju pobjedu bankovnim računom.

1. Calvin Harris 63 milijuna dolara
2. Tiësto 38 milijuna dolara
3. David Guetta 28 milijuna dolara
4. ZEDD 24.5 milijuna dolara
5. Steve Aoki 23.5 milijuna dolara
6. Diplo 23 milijuna dolara
7. Skrillex 20 milijuna dolara
8. Kaskade 19 milijuna dolara
9. Martin Garrix 16 milijuna dolara
10. Dimitri Vegas & Like Mike 15.5 milijuna dolara


Izvor

Lovorka Ibrić

 

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno

H2O night club

Boban Rajović @ klub H2O

Ostale lokacije Zagreb

BSH Medvedgrad Fortress #TheEnd