Magazin

Žanrovska raznolikost na Štrosu: Ovako izgleda ovotjedni raspored koncerata

Published 19.06.2017.

Uz novi tjedan dolazi i novi raspored Ljeta na Štrosu. Ovaj nas tjedan još jednom očekuje raznolika glazbena ponuda na najpoznatijem zagrebačkom šetalištu, a otvara ga zagrebački trio koji već godinama uveseljava poklonike irske glazbe u Hrvatskoj - Tri Fir.

Suvremeni čuvari hrvatske narodno baštine, Cinkuši, u utorak dolaze na Štros. Svoje kajkavske korijene u glazbi miješaju s raznim glazbenim utjecajima, onim mračnijim, ali i veselijim. Tradicionalne pjesme prevode u punk i freak-folk glazbu i balade, a otvoreni su i za sve druge žanrove. Uglavnom na nastupima koriste akustične instrumente no to ih ne sprječava da prošire dobro i veselo raspoloženje gdje god dođu.Atraktivni ženski trio Gelato Sisters svoj glazbeni izričaj bazira na djelovanju legendarne grupe The Andrews Sisters, a na Strossmayerovo šetalište dolaze u srijedu. Swing, jive i rock 'n' roll su stilovi koje ćete čuti na njihovim nastupima, pogotovo skladbe nastale 30-ih i 40-ih godina. No one se tu ne zaustavljaju, već koketiraju i sa zvukom ženskih grupa nešto kasnijih razdoblja. Iza sebe imaju velik broj nastupa, a posebno se ističe onaj na Splitskom festivalu.Nakon super nastupa na prošlogodišnje Ljetu na Štrosu, akustični trio Flashpoint vraćaju se i ove godine. Njihov nastup možete pogledati u četvrtak i uživati u repertoaru koji se sastoji od rock, country, folk, blues i soul hitova. The Beatles, Elvis Presley, Bob Dylan i Ray Charles samo su neki od izvođača čije pjesme obrađuju.Pobjednici Croatia Blues Challenagea 2010. godine Sunnysiders otvaraju ovotjedni vikend na Štrosu. Sviraju autorske pjesme i obrade rock i blues klasika, a nađe se tu i poneka pjesma Daleke Obale obrađena u blues ritmu. U bendu su okupljeni Boris Hrepić Hrepa- legendarni basista još legendarnije Daleke obale, Šparko iz Pips Chips & Videoclips te Antonijo Vrgoč i Goran Gubić.Glazbeni program subote je obavijen velom tajni. Na rasporedu je bend iznenađenja, a tko bi to mogao biti, možete saznati samo tako da se u subotu navečer nađete na Štrosu.

Zagrebački bend Hakuna Matata predvođeni Krešimirom Mišakom svojim će nastupom zadovoljiti sve željne dobre rock glazbe. Prije mjesec dana izdali su novi album "Snovi i oružje", a pjesme s njega možete poslušati već na nastupu u nedjelju.Ljubitelji jazz glazbe bit će zadovoljni odabirom benda za ponedjeljak, kada nastupaju Tri boje jazza. Treba li tu još išta dodati osim - svi na Štros po trostruku porciju jazza za bolji početak radnog tjedna.

Kao i sve tjedne do sad, večernji koncerti počinju svaki dan u 21 sat, a ulaz je besplatan na cijeli program Ljeta na Štrosu.

 

M.T.

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno

H2O night club

Boban Rajović @ klub H2O

Ostale lokacije Zagreb

BSH Medvedgrad Fortress #TheEnd