Magazin

Program Ljeta na Štrosu donosi žanrovsku raznolikost na Gornji grad

Published 17.07.2017.

Kao što smo i najavili prošli tjedan, danas na Ljetu na Štrosu nastupa akustični trio Flashpoint, a evo kako izgleda program za nadolazećih tjedan dana.

Već utorak donosi jednu zanimljivu svirku na Štrosu kada će nastupiti Tomislav Goluban Band. Ovaj je glazbenik jedinstven u svom izričaju u kojem spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Njegovi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, jer osim talenta za glazbu, ovaj će vas izvođač osvojiti i svojim smislom za humor. Do sada je izdao osam albuma, a čak četiri od njih su osvojila nagradu Porin. Sve se čini kako će to biti jedan zanimljiv i originalan nastup kakav nemamo prilike vidjeti svaki dan.

Bend koji je postao česti gost Ljeta na Štrosu vraća se još jednom. Srijeda će tako biti dan za nastup Zagreb Balkan Jazz Banda. Već samo ime kaže koja je vrsta glazbe u njihovom fokusu - balkanska. Obrađuju romsku, makedonsku, bugarsku glazbu, sevdah te starogradske šlagere na svoj specifičan način. Ovaj peteročlani bend napravio je jednu neobičnu fuziju svih gore navedenih vrsta glazbe, a cijela ta mješavina stvarno ne zvuči loše.

Ljubitelji rock 'n' rolla i to onog pravog iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća u četvrtak će doći na svoje. Zagrebački rocker Walter Neugebauer i The Cadillac band pokazat će vam kako se rocka i pretvoriti Štros u veliki plesni podij. Na njihovim ćete nastupima čuti poznate obrade uključujući Elvisa Presleya, Raya Charlesa, Beatlese i brojne druge rock bendove. Pridružit će im se i inače česta gošća na njihovim nastupima - Rajka Sutlović.

Još jedan rock bend na rasporedu je za petak, a predvođen je damom poznatom kao Zizi. Bend koji će nastupiti je Lefty Mice, a publici će dati pravu rock 'n' roll svirku sa zanimljivim tekstovima i ekspresivnim nastupom. Na njihovu su glazbu utjecali J. J. Cale, Neil Young, Booker T & MG's, Bob Dylan...

Još jednom ovaj tjedan vraća nam se pjevačica Rajka Sutlović no ovog puta u glavnoj ulozi. Subota će biti u pravom hipi tonu jer nastupaju Country Guru Project. U njihovom je fokusu country glazba 60-ih i 70-ih godina, a osim R. Sutlović bend čine Vladimir Georgev, Hrvoje Galeković i Damir Crazy Štritof.

Nedjelja je dan za odmor i pripremu za početak novog radnog tjedna pa je tako i na Štrosu to dan kada je vrijeme za chillanje uz jazz glazbu. A koji je bend najbolji za napraviti takvu atmosferu nego Tri boje jazza. Bend čine renomirani hrvatski glazbenici koji imaju bogato glazbeno iskustvo na hrvatskoj, ex yu, ali i svjetskoj glazbenoj sceni.

Sljedeći tjedan na Štrosu počinje uz sjajan slovensko-hrvatski bend Maryjane. Njihovi su nastupi pravi miks svih mogućih glazbenih smjerova.

Večernji koncerti počinju svaki dan u 21 sat, a ulaz je besplatan na cijeli program Ljeta na Štrosu.

 

M.T.

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno

Ostale lokacije Umag

Sea Star Festival - Prvi dan

Ritz Club

Baywatch @ Ritz