Magazin

Don Damir Stojić u glavnoj ulozi: Ovako izgleda provod svećenika na Ultra Europe Festivalu u Splitu [VIDEO]

Published 08.08.2017.

Na ovogodišnjem izdanju Ultra Europea u Splitu "partijala" je i nekolicina hrvatskih svećenika s Don Damirom Stojićem na čelu.

Najrazuzdaniji party na kojem smo ove godine bili je definitivno Ultra u Splitu zato je malo nevjerojatno da se jedan svećenik uputio upravo tamo. Ali je. Don Damir Stojić se u pratnji nekoliko svećenika zaputio na Ultru, a jučer je na svom Facebook profilu objavio video pod nazivom "Ultra Evangelizacija" koji pokazuje kako se proveo i što je radio za vrijeme svog boravka tamo.

Zasigurno je puno partyjanera ostavio zbunjenima jer ipak, tko bi očekivao svećenika na takvom događanju, ali on se nije dao smesti. Dijelio je vodu partyjanerima, s nekima se i pofotkao, a bilo je i onih koji su ga tražili da ih blagoslovi. Iako neočekivan posjetitelj, ekipa ga je tamo super prihvatila, a kako je ranije izjavio, jedino je imao problema s burom i medijima.

Ne znamo da li se na ijednom sličnom događanju u nekoj stranoj zemlji dogodila ovakva situacija ili toga ima samo kod nas. Ali kako god bilo, čini se da koje god vjere bili, ekipi svećenik nije ni najmanje smetao, dapače, bio je neuobičajena atrakcija.

Nakon objave videa, objavio je i status objašnjavajući zašto se uopće odlučio na odlazak na ovaj festival: "Zašto sam došao na Ultru? Papa Franjo poziva nas da izađemo iz naših samostana i da stvorimo tzv. kulturu susreta, da budemo tamo gdje je narod. Za mene salezijanca to još znači da budem tamo gdje su mladi. Na Ultri među mladima nismo propovijedali ili naučavali neku doktrinu. Zapravo, mi smo nauk i doktrinu stavljali u praksu. Dijelili smo vodu žednim ljudima. Ništa drugo. Neki su zahvalili, neki nisu. Neki su stali razgovarati, neki nisu. S nekima smo molili."

Izgleda da je na ljetnim festivalima stvarno sve moguće, pa tko zna što naš još očekuje ovog ljeta.

 

M.T.

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno