Magazin

Što se dogodi na Yacht Weeku, ostaje na Yacht Weeku: Ovako izgledaju tulumarenja mladih iz cijelog svijeta na jahtama!

Published 11.08.2017.

Ako dosad niste čuli za program organiziranog grupnog jedrenja, The Yacht Week, onda je ovo idealan trenutak da razmislite o ovom konceptu partijanja.

Foto: Facebook/Adam Bertalan

Radi se o agenciji koja organizira ture jedrenja u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Grćkoj, Italiji Španjolskoj i Karibima, odnosno, ljetnim top destinacijama već 11 godina. Na jahte dolaze brojni mladi iz cijelog svijeta koji partijaju po sedam dana, svaki put na nekoj drugoj lokaciji u zemlji koju odluče posjetiti. Jedini uvjet je da posjetitelji moraju biti punoljetni i na vrijeme prijaviti svoj dolazak te zabava može početi zadanog datuma.

Na našoj obali nedavno se zaustavilo oko 20 jahti sa zastavicama iz različitih zemalja, a partyji traju od jutra do mraka. Posljednja naša lokacija na kojoj su zastali partijaneri s 'Yacht Weeka' bila je Palmižana, a prednost ovog koncepta je što partijanje na jahti nikome ne smeta od lokalnog stanovništva jer se već oko 17:00 sati party seli na lokacije na kojima buka nikome ne smeta. Kažu kako su čak i zrikavci glasniji od njih.

Kako prenosi Jutarnji, dan partijanera na jahti počinje oko 10 sati ujutro kada sunce počne pržiti, budući da tada više nitko ne može spavati u kabinama. Kada se probude, prvo idu u nabavu namirnica u obližnje trgovine pokraj luke u kojoj zastanu te troše svoje budžete na suhomesnate proizvode, vodu i 'potoke' alkohola:

"Samo u prvoj smjeni je otišlo više od deset kašeta piva, tridesetak boca votke i šampanjca te drugih žestica. Morali smo im pomoći unositi na brod koliko su kupili pa su piće odvozili u kolicima ili tačkama", pričaju ljudi iz palmižanske trgovine za Jutarnji.

"Počeli smo u 4 popodne pa do jutra. Mislim da ćemo danas preskočiti party," kaže Jim, a samo jedan dečko bio je raspoložen za nastavak tulumarenja s plavom perikom “fudbalerkom”, maramom s uzorkom američke zastave te bocom ruma spremao se za after. Na pitanje je li možda prerano za rum, osebujni Amerikanac odgovorio je dugim gutljajem iz boce.
"Pustite njega, on je još uvijek pijan", rekao je Jim novinaru, a slično je izgledala gotovo svaka posada na gatu C palmižanske marine.

Tijekom trajanja Ultra Music Festivala bila je organizirana i Ultra party ruta na jahti koja je posjetitelje vodila do festivala. Posjetitelji na jahti dolaze iz cijelog svijeta, no, svima je jedna stvar zajednička tamo, a to je želja za dobrim partijanjem i skrivanjem detalja o ludim i neprospavanim noćima jer je slogan osmišljen baš kao i onaj u Las Vegasu.

Novinar Jutarnjeg zatekao je party ekipu u teškom mamurluku tijekom reportaže, a najupadljiviji detalji su oskudni kupaći kostimi djevojaka i dečki bez majica koji nerijetko na sebe navlače neobične detalje poput perike fudbalerke i  marama. Njihov party dan službeno započinje oko 15:00 sati, a kao što smo već spomenuli, jahta ide dalje nakon 17:00 sati daleko od znatiželjnih pogleda.

Izvor

L.I.

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno