Magazin

Koliko se potrošilo na MTV Summerblastu: Za jedan dan se izdvaja i preko 1000 kuna! (VIDEO)

Published 05.09.2017.

Festivali su skupi, to svi znamo, za pola litre pive treba izdvojiti po 20-30 kuna, o hrani nećemo ni pričati, a nisu ni ulaznice dostupne ispod 300-tinjak kuna. MTV Summerblast je festival za ipak nešto malo mlađu publiku pa smo provjerili koliko je ekipa ove godine tamo potrošila na alkohol.

Zadnji festival koji smo ove godine posjetili je bio MTV Summerblast, a kako smo ovo ljeto dosta toga obišli, primijetili smo da nam se novci, kada dođemo na festivalski prostor, nekim čudom jako brzo istope. Odlučili smo provjeriti je li problem u nama ili su festivali kod nas ipak skupi za naše pojmove.

Porazgovarali smo s ljudima iz Njemačke, Slovenije i Hrvatske, a evo koliko su oni izdvojili za dvije večeri partyjanja. Ekipe koje smo sreli iz Njemačke do tada su na alkohol bili potrošili po 150 eura po osobi, što i nije toliko puno ako imamo na pameti da se radi o festivalu, a ne običnom izlasku u grad. Dok su se prvi dečki složili da je možda malo skupo, ali da je to u redu za jedan takav festival, drugom se sugovorniku cijene sviđaju, jer je ovo ljeto na festivalu u Njemačkoj potrošio čak upola više.

Dečki iz Rijeke koji su nas osvojili svojim repanjem tematske pjesme Princa iz Bel Aira u dva su dana festivala potrošili 500 kn, a cijene su im sasvim u redu.

Posjetitelj iz Slovenije otkrio nam je da je za put, ulaznicu, alkohol - sve, potrošio čak 250 eura. Prvo nam je zazvučalo malo puno, ali onda kada smo se bacili u računicu, postalo nam je jasno zašto je rekao da mu tu nije toliko skupo.

Našli smo i jednu domaću curu i to baš iz Poreča gdje se festival i održavao, a ona nam je rekla kako planira potrošiti 300 kn maksimalno. Pohvalila nam se i da je ulaznicu dobila putem nagradne igre pa je na tome nešto ipak uštedjela.

Nitko od naših sugovornika nije ostavio ogromnu svotu novaca na festivalu, ali nisu ni štedjeli. Ne održavaju se festivali baš svaki dan pa je i u redu potrošiti koju kunu više nego na obični večernji izlazak.

 

M.T.

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno