• 11.09.2017.

  U Frankopanskoj otvoren boutique vinske kulture neobičnog imena - Predstavljamo Pupitres, novo IN mjesto u centru grada

 • Svjetlo dana ovog je vikend ugledao prvi boutique vinske kulture u Hrvatskoj, a nalazi se u centru Zagreba.

  Foto: Facebook Pupitres

  Na mjestu nekadašnjeg Dream Coffe & Wine bara u Frankopanskoj 1 ove je subote svoja vrata otvorio Pupitres, boutique vinske kulture. Vlasnica ovog novog zagrebačkog mjesta je sommelierka i edukatorica u Vinskoj školi Jelena Šimić Valentić, a Pupitres je njen najnoviji projekt.

  h

  g

  Neobičan naziv boutiqua dolazi iz francuskog, a izraz je za konstruirane stalke za šampanjce u čije se otvore, pod kutom od 30 stupnjeva, postavljaju grla boce kako bi se u njih spustio talog. Ako želite jutra započinjati mirisom vrhunske kave i toplim kroasanom, a večeri provoditi uz vrhunsko vino i hranu, zanimljive ljude i zvukove jazza ovo je mjesto za vas.

  Osim što ćete ovdje moći dobro popiti i pojesti, bit će moguće zatražiti i razne poslovne usluge - vinske konzultantske usluge, usluge stručnih treninga, savjetovanje u uspostavljanju vinskog bara i razne druge sadržaje.

  g

  g

  No, neće sve usluge koje ovo mjesto nudi biti namijenjene poslovnim klijentima. Tako će privatni klijenti moći uzeti usluge kućne vinske škole i wine & cheese partyja, ali i sudjelovati u obrazovnom programu Vinske škole Jelene Šimić Valentić. Najpopularnija hrvatska sommelierka svoje znanje o vinima prenosi već osam godina, a sljedeća vinska škola je na rasporedu 13., 20. i 24. rujna. Više informacija o edukacijskom programu potražite na  Facebook stranici.

   

  M.T.

  Komentiraj

  0 komentara

  Prijavite se da da bi mogli komentirati