Magazin

Noćni život na filmu: Ovo je sedam najboljih filmova koji se bave klupskom kulturom

Published 13.09.2017.

Svi smo se našli u onoj situaciji kada želimo pogledati neki film, a dok pronađemo nešto što nas zanima prođe po par sati i vrijeme da se bavimo drugim stvarima.

U moru filmova koji izlaze svakodnevno ponekad je stvarno teško pronaći neki koji će se izdvojiti iz gomile i priuštiti nam sat ili dva uživanja uz kokice i laptop. Osim toga, jesen nam kuca na vrata, tmurno i kišno vrijeme, savršeno za pogledati neki dobar film. Zato smo ususret hladnijim danima izdvojili nekoliko filmova koji se bave klubovima, klupskom kulturom i izlascima pa iako odaberete da petak provedete kod kuće, uz ove ćete se filmove osjećati kao da ste vani. Da ne duljimo, ovo je lista od 7 filmova koje svaki ljubitelj izlazaka treba pogledati:

1. Human Traffic

Najbolji klupski film ikada snimljen je definitivno Human Traffic, koji prikazuje svijet klubova onakav kakav je, jer nije uvijek sve šareno i veselo. U jednoj noći moguće je iskusiti cijeli spektar emocija - od uzbuđenja, preko drame do slomljenog srca, a ovaj film će vam to i pokazati. Prati grupu prijatelja koji se za vikend upute u klub gdje se susretnu sa svim dobrim i lošim stranama izlaska. Najbitnija u klubovima je glazba, pa tako u ovom filmu možete čuti neke klasične party hitove.

2. It’s All Gone Pete Tong

Film koji donosi priču o DJ-u s Ibize koji u jednom trenu ima sve, a u drugom ostaje bez sluha i gubi tlo pod nogama. Bio je zvijezda partyja, uvijek u središtu, vodio je uzbudljiv život, ali da li će se kao gluh DJ uspjeti vratiti na svoje mjesto na vrhu? Nećemo vam otkriti, morat ćete saznati sami.

3. 24-Hour Party People

Film temeljen na usponu i padu legendarnog kluba u Manchesteru - Haciende. Bio je glavno party središte ovog grada, a imao je i veliku ulogu u stvaranju rave culture 80-ih godina. Nakon što menadžer Tony uloži sve što ima u ovaj klub, u jednom se trenutku čini kao da ima svijet u šaci, ali uskoro počnu stizati problem za problemom.

4. Saturday Night Fever

Priča prati teenagera koji preko tjedna radi posao koji uopće ne voli samo kako bi subotama mogao provesti večer na plesnom podiju, te to postaje jedini dan u tjednu kada se osjeća živo i svoje. U filmu se u glavnoj ulozi pojavljuje John Travolta, a soundtrack najboljih disco stvari natjerat će i vas da ustanete iz fotelje i zaplešete.

5. Berlin Calling

Film koji je proslavio danas poznatog DJ-a Paula Kalkbrennera prikazuje festivale, berlinske klubove i after partyje techno svijeta iz perspektive života ranije navedenog DJ-a. Život mu se čini savršenim dok partyjanje dan i noć uzima svoj danak i DJ završava u psihijatrijskoj ustanovi, gubi ugovor s diskografskom kućom i vlastiti razum. Da li će uspjeti pobijediti samog sebe i još jednom zatresti zidove klubova, saznajte u filmu.

6. Clubbed

Radnja ovog filma smještena je u 1980-e, a priča priču o usamljenom tvorničkom radniku čiji se život promijeni kada postane vratar u noćnom klubu.

7. Modulations

Jedini dokumentaraca na ovoj listi je Modulations, ali iako dokumentarac, ovo je film koji svaki ljubitelj klupske scene i elektroničke glazbe mora pogledati. Priča o korijenima elektroničke glazbe i nastanku njenih najvećih hitova upotpunjena je odličnim soundtrackom.
 

M.T.

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno

H2O night club

Boban Rajović @ klub H2O

Ostale lokacije Zagreb

BSH Medvedgrad Fortress #TheEnd