Magazin

Naši maturanti idu u Španjolsku da bi u klubovima slušali - cajke!?

Published 14.09.2017.

Barcelona i Prag dvije su najpopularnije destinacije za maturalna putovanja, a mjesta na koja učenici ovdje izlaze jako su slična klubovima "kod kuće".

Foto: Ilustracija

Novinar s portala 100posto.hr ovih se dana zaputio na avanturu s grupom zagrebačkih maturanata na jednu od najpopularnijih destinacija - Španjolsku. Proveo je s njima cijeli dan i noć da provjeri da li je opravdana preporuka ministrice obrazovanja da se ne putuje na maturalce u Barcelonu tako brzo nakon strašnog terorističkog napada. Ono što je nama posebno zapelo za oko je noćni provod i klubove kakve maturanti biraju za partyjanje.

Većini njih je ovo prvo veće putovanje u životu i ne troše ni trena na odmaranje. Iako su im dani ispunjeni razgledavanjem grada, navečer se bez problema spremaju za izlazak. A kakvi su im klubovi destinacije? Tu smo ostali malo iznenađeni - odlučuju se za diskoteku Menfis iz razloga jer pušta cajke. Iako nisu u glavnom gradu Španjolske, već u turističkom mjestu Calella, i dalje imaju veliku ponudu mjesta za izlaske, ali njihov je odabir tipičan hrvatski klub.

f

Foto: Sandra Šimunović/Cropix

Profesorima je to već postalo normalno, istu odluku oko izlazaka donosi svaka generacija maturanata. "Gazda diskoteke ima dobar osjećaj za biznis. Točno zna koja grupa maturanata je kad u gradu, pa po potrebi mijenja glazbu. Nekad na plesni podij zna staviti i zastavu te zemlje, pa tako stavlja makedonsku kad su Makedonci u Calelli, srpsku kada dođu srpski maturanti, hrvatsku kad smo mi ovdje. A što ćete, učenici vole tu glazbu i kada planiramo maturalac uvijek nas pitaju hoćemo li ih voditi u taj disko gdje se puštaju takve pjesme. Valjda im je fora to slušati toliko daleko od Hrvatske...", objasnili su novinarima portala 100posto.hr profesori.

Zadovoljni maturanti svoja će dobra iskustva i uspomene prepričati prijateljima, glas će se proširiti i ponovno će sljedeća grupa maturanta htjeti ići u Španjolsku i plesati u klubu gdje se puštaju cajke.

 

M.T.

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno

H2O night club

Boban Rajović @ klub H2O

Ostale lokacije Zagreb

BSH Medvedgrad Fortress #TheEnd