Magazin

Kako su izgledali izlasci prije 50 godina, a kako izgledaju danas? Evo što su nam ispričali prolaznici na zagrebačkim ulicama [VIDEO]

Published 13.10.2017.

Porazgovarali smo s ljudima različitih generacija da vidimo koliko se stvarno razlikuju izlasci danas od onih prije pedeset godina.

Da li su se izlasci promijenili od vremena kada su naše bake i djedovi izlazili pa do danas? Naravno da jesu, ali koliko? Priupitali smo ljude različitih generacija u centru Zagreba gdje izlaze ili gdje su izlazili, kakva se glazba puštala vani u njihovo vrijeme, što se pije danas, a što se pilo prije, a od starijih smo generacija saznali i što misle o načinima na koje se mladi danas provode kada izađu.

Prije, u doba kada su naše bake i djedovi izlazili, glavni su hit bili plesnjaci, ali nije se na njima moglo ostati do kasnih sati, u 23 sata se moralo biti kod kuće. Dok se u vrijeme nekih alkohol nije još toliko pio, drugi ipak tvrde da je bilo više manje sve kao i danas. Danas mladi izlaze u klubove i barove, a partyji traju do jutra.

Beatlesi, rock 'n' roll, Paul Anka, Tom Jones - to je bila glazba kakvu su slušale starije generacije, dok sada u većini klubova možemo susresti techno ili narodnu glazbu.

Danas se tijekom izlaska piju raznolika pića, od piva do whiskeyja, a svoje mjesto ima i popularni gemišt, koji su također rado pile i starije generacije.

Dok neki misle da novije generacije piju sve više alkohola, pa čak i previše, drugi tvrde da se situacija danas i nekada i ne razlikuje toliko koliko se čini.

 

 

Vaš Tulumarka tim

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno