Magazin

Zagrebački parkići za zagrijavanje prije izlaska: Proveli smo subotnju večer s ekipama koje cugaju vani [VIDEO]

Published 25.10.2017.

Čar pijenja u parkiću je nešto što svi u mladosti otkrijemo. Koliko god klubovi i barovi bili primamljivi za izlazak, parkići su parkići, ako ništa, barem za zagrijavanje za dalje.

Od centra grada pa do svakog kvarta u Zagrebu može se pronaći neki parkić koji su si partyjaneri prisvojili i naprave u njemu privatno zagrijavanje za izlazak u neki klub ili jednostavno samo naprave svoj cjelonoćni party. Tako smo jednu subotnju večer odlučili obići nekoliko zagrebačkih parkića da popričamo malo s ekipama koje tamo piju, a odabrani su bili Tomislavac, Zrinjevac i park kod Studentskog doma Stjepan Radić. U svakom smo parkiću pronašli puno različitih ekipa, a pošto bi trajalo cijelu noć da sa svima popričamo, morali smo izdvojiti njih nekoliko. Otkrili su nam koje su čari pijenja u parkiću, o kojim temama pričaju, što piju večeras te da li planiraju negdje poslije.

Da pijenje u parkićima ima svoje čari, to svi znaju, a jedan od najčešćih razloga zbog kojih se druženja održavaju tu su visoke cijene alkohola u klubovima, a niže u dućanima. Naravno, ni druženje s ekipom bez bučne glazbe ne možemo zaboraviti spomenuti.

Dok djevojke vole prokomentirati sve i svašta, kako to i inače je, dečki se uglavnom zezaju, a one ekipe, koje spajaju isti interesi ili hobiji, pričaju o njima - u ovom slučaju su to ples i glazba.

Pića koja se biraju za druženja u parkićima su raznolika - od piva, brandyja do gin tonica, a neki su nam otkrili i da im alkohol nije dio ovakvog izlaska.

Pošto su ovo ipak mjesta gdje se ljudi zagrijavaju za izlaske, planovi za dalje su ili spremni ili tek u pripremi, ali izlazak ovdje nikako ne završava.

 

 

M.T.

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno