Magazin

Bilo je dobro dok se nije saznalo! Splitski studenti na brucošijadi partijali uz Cecine pjesme

Published 14.11.2017.

Na brucošijadi u Splitu je nastao problem jer se na pozornici neočekivano pojavio bend koji svira cajke.

Foto: Ilustracija

U menzi pod nazivom "Kampus" koja se nalazi u studentskom domu dr. Franjo Tuđman u Splitu, prošlog se petka održala brucošijada, a u fokus se ponovno vratila ovih dana i to sve zbog izvođača. Bilo je dogovoreno da će na brucošijadi gostovati bend Magazin, kako je i bilo, ali problem je nastao kada se na pozornici nakon Magazina pojavio još jedan bend koji je mnoge naljutio. Radi se o bendu čiji se repertoar sastoji od cajki i narodnjaka, a najveća je bura nastala oko izvedbe jedne od pjesama popularne narodnjačke pjevačice Cece.

Dobar dio studenata, čini se, nije bio zadovoljan tim iznenađenjem pa su se javili jednom od organizatora - Studentskom zboru Sveučilišta u Splitu. Nezadovoljnika je bilo poprilično kada je Studentski zbor morao objaviti javno prioćenje kako bi svima objasnili što se dogodilo.

Priopćenje su objavili na svom Facebook profilu, u kojem se ograđuju od glazbenog programa nakon nastupa grupe Magazin, izjavivši da su oni kao suorganizatori bili zaduženi isključivo oko produkcije te da su bili jedino upoznati s informacijom da nastupa Magazin.

 

>>> Fotke sa Sveučilišna Brucošijade u Zagrebu


Cijelo priopćenje možete pročitati u nastavku:

"Drage kolegice i kolege studenti,

obzirom na postavljena pitanja i iskazano nezadovoljstvo nekih kolega na temu izvođenja turbo-folk glazbe (osobito pjesme Svetlane Ražnatović Cece) na nedavno održanoj Sveučilišnoj brucošijadi, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ima potrebu očitovati se akademskoj i široj javnosti.

Kao najviše predstavničko tijelo studenata na Sveučilištu u Splitu, potpuno razumijemo prirodu nezadovoljstva kolega, osobito zato jer se nalazimo u tjednu obilježavanja ratnih stradanja Vukovara i Škabrnje. Studentski zbor Sveučilišta u Splitu jest bio suorganizator sveučilišne brucošijade, no zaduženja pod njegovom odgovornošću bila su produkcija (financiranje pozornice, razglasa, rasvjete) te otkup karata za studente.

Kao surganizator, jednako kao i svi studenti posjetitelji brucošijade te šira splitska javnost, bili smo upoznati jedino s nastupom grupe "Magazin", no nismo bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa "gostom iznenađenja". Sukladno tome, nismo bili upoznati niti s izborom pjesama, kojeg ovim putem osuđujemo jer smatramo da mu nije mjesto u akademskoj zajednici ni na prostoru Sveučilišta - ne samo u tjednu obilježavanja ratnih stradanja, već u niti jednoj prigodi.

Imajući na umu sve prethodno navedeno, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ovim se putem ograđuje od glazbenog programa nakon nastupa grupe Magazin te se za isti ne smatra odgovornim, dok svako izvođenje pjesama dotične pjevačice - najstrože osuđuje.

S poštovanjem,
Studentski zbor Sveučilišta u Splitu"

No, Studentski se zbor nije samo tako lako izvukao iz problema.

g

Ljudi su se u komentarima ispod objave na Facebooku pitali kako je moguće da su u petak plesali i pjevali uz taj bend, time pokazujući da podržavaju nastup i repertoar, a sada ga odjednom osuđuju. Otvorilo se i pitanje tko su ti ostali suorganizatori koji su bili odgovorni za glazbeni dio brucošijade, ali odgovor ni na jedno od tih pitanja za sada nisu dobili.


>>> Kakva je zabava, je li mlađe slađe, tko kome prilazi - Evo što smo sve saznali na Sveučilišnoj brucošijadi! [FOTO/VIDEO]

 

M.T.

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno

Boogaloo Club

TBF @ Boogaloo

Shock Show Industry

Otvorenje sezone @ SSI Katran