Magazin

Nekima je uspjelo, nekima nije: Kako zaslužiti free pića u baru (ako niste poznati ili atraktivna djevojka)

Published 16.11.2017.

Lijepo je kada dođemo u bar i dobijemo piće na račun kuće ili nekog zanimljivog posjetitelja, ali budimo realni, to se događa samo poznatim osobama i onima atraktivnima za kojima se okreću glave čim uđe u neku prostoriju.

Tajna, koja zapravo nije tajna, dobivanja besplatnih pića je: budite poznati i zgodni, s privlačnom osobnošću i odličnim smislom za humor. Konobari, kao i svi ostali u baru, odmah će biti privučeni kao da ste magnet te čim provirite kroz ulazna vrata, besplatna pića će stizati na stol. Zvuči dobro? Ali što ako to niste vi, ako ne zračite takvom privlačnošću - to ne znači da nema nade i za vas. Otkriven je pravi način koji u velikom broju slučajeva pali, ali svejedno će vam za njega trebati malo šarma i strpljenja, a da se uspješno izvede treba pratiti nekoliko bitnih koraka.

Korak broj 1 - Izbjegavajte gužvu

Otvorio se novi cool bar u koji svi žele ići? To je mjesto na kojem nikako nećete uspjeti uhvatiti besplatno piće, već krenite u potragu za mjestom koje ima više praznih stolova nego punih i u kojima glazba nije preglasna. Te su dvije stvari dosta bitne jer na takvim se mjestima možete jednostavnije sprijateljiti s konobarom, a to je put do besplatnog pića. Ako bar ima televizor iznad šanka, to je dodatni plus jer dobivate temu za razgovor s konobarom samo tako. Jednostavnije od toga ne može.

Korak 2 - Porazgovarajte s konobarom

Iako se ovaj korak čini jednostavnim, nije. Nije uvijek lako probiti led i krenuti s razgovorom, a da ne ispadnete čudak ili dosadna osoba. Najidealnije je početi s pitanjem koje se tiče njihova posla kao na primjer - "Koji koktel preporučujete?". Kada vam donese piće nabacite još neko osnovno pitanje: "Da li je ovdje uvijek ovako opuštena atmosfera?". Konobari su na većini mjesta razgovorljivi i prijateljski raspoloženi, tako da zasigurno neće odbiti razgovor s vama ako ne krenete s prenapadnim pitanjima i komentarima.

Korak 3 - Naruči pametno

Veće su šanse da ćete dobiti free piće ako naručite točeno pivo, nego ono u boci, informacija je koju je otkrila jedna konobarica, a nije loše naručiti ni čašu vina. Ako ste ljubitelj koktela i žestica, krenite s time, ali se kasnije prebacite na pivo ili vino, to su pića koja će vas prije dovesti do besplatne runde.

Korak 4 - Postani stalni gost

Pronađite neki lokalni bar koji vam se sviđa i kada negdje idete na piće, odite u njega, vjernost će zasigurno biti nagrađena. I nemojte zaboraviti njegovati prijateljski odnos s konobarom, kao i naručivati više manje isto piće. Tako će konobar čim uđete znati što pijete i prije nego i skinete jaknu, na stolu će vam biti piće.

Ali postoji i nekoliko kraćih puteva do besplatnog pića, a to su slavlje i tugovanje. Gotovo svaki konobar će se malo posebnije odnositi prema vama ako vam je neki poseban dan - godišnjica, novi posao... Isto tako, ako se pojavite u baru izgledajući kao da vam se srušio cijeli svijet, konobari će suosjećati s vama, što opet može rezultirati pićem na račun kuće.

Konobari su osobe koje jako dobro čitaju ljude pa ako vide da ste došli prijateljski raspoloženi, uputit će se u razgovor s vama. Iako su napojnice brzi način da ih pridobijete, također su i razgovor, osmijeh, koje pitanje ili neki simpatični komentar.
 

 

M.T.

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno