Magazin

Identičan naziv i logo: Kinezi pokušali kopirati čak i kultni londonski klub - ali, bezuspješno!

Published 06.12.2017.

Kina je poznata po kopijama poznatih brendova, ali najnovije "postignuće" je kopija legendarnog noćnog kluba. To nitko nije očekivao.

Od iPhonea do Ferrarija - Kina je tu da napravi kopiju svih skupih brendova koji privlače ljude, a ne mogu si ih priuštiti i učini ih pristupačnima, ali naravno, po cijenu kvalitete. Ovih je dana sasvim slučajno otkriveno da nisu u pitanju samo kopije stvari već i nečeg malo većeg - kao primjerice noćnih klubova. Nizozemski DJ i promotor Bram van Ravenhorst, poznatiji pod imenom Blind '93, a koji rukovodi jednim underground klubom u kineskom gradu Chongquing slučajno je jedne večeri naišao na klub imena Fabric, čiji logo, naziv i font slova izgledaju identično kao ista ta obilježja legendarnog istoimenog kluba u Londonu.

fabric kina

Da ne bi bilo zabune, pofotkao je nekoliko fotografija kluba izvana, da ih podijeli sa svojim prijateljima, ali fotke su uskoro završile po internetu. No, osim vanjskog izgleda, kineski Fabric nije po ničemu drugome sličan pravom londonskom. Dok je londonski Fabric jedan od najlegendarnijih underground klubova u svijetu, otvoren još davne 1999. godine, Fabric u Kini je novi klub u kojem svira komercijala house glazba i gdje se mogu pronaći kineske "sexy cure koje plešu" po cijelom klubu - sve suprotno od onog što pravi Fabric predstavlja.

fabric kina

TimeOut Shanghai dobro je na kraju zaključio i uputio poruku fejk Fabricu: "Ako već uzimate ime jedne od najuspješnijih svjetskih klupskih destinacija, Fabrica, onda napravite dobar posao. Umjesto toga, ovo je još jedan klub u kineskom stilu sa svime što s tim dolazi."

Londonski Fabric nije javno dao nikakav komentar na svoju kinesku inačicu, ali ipak, kaže se da je imitacija najiskreniji oblik laskanja - sigurno su stvarno polaskani.

M.T.

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno