Magazin

Izlasci s 20 vs izlasci s 30: 'Cilj svakog izlaska je bio ne vratiti se kući sam - ili prespavati negdje drugdje...'

Published 13.02.2018.

Možda vrijeme i prolazi, ali mi se naravno ne mijenjamo. I dalje imamo dvadeset, mladi i nadobudni brucoši i tek krećemo u pohode na klubove. Istina, prvi izlasci su daleko iza nas, ali sada kreće naše vrijeme...

I onda se niti ne okreneš i shvatiš da si zagazio/la u treće desetljeće, da više ne možeš svaki vikend povraćati od alkohola i onda dan nakon ići na jutarnje trčanje, a ako ne dobiješ svojih 8 sati sna, uopće ne očekuješ da netko taj dan računa da ćeš biti imalo produktivan/na.

Možda ti se čini da se to sve dogodi odjednom, ali zaista nije tako. Promjene kreću malo po malo, ali ih niti ne primijetiš. Stoga smo odlučili popričati s par ljudi i vidjeti kako to točno izgleda kada ideš van s dvadeset, a kako kada ideš s trideset.

Naš prvi sugovornik je bila studentica ekonomije u Zagrebu, Lea (22). Kad smo ju upitali da nam opiše svoj uobičajni izlazak, rekla nam je kako iako je svaki izlazak poseban, postoje neke stvari bez kojih niti jedan izlazak ne prolazi: "S obzirom da sam u studentskom dom Stjepan Radić, gotovo pa uvijek se prije izlaska spremamo kod mene u sobi. Pod spremamo, mislim okej na šminkanje, oblačenje, ali i naravno na alkoholiziranje. Kupimo vino od nekoga iz grupe od Save, pomiješamo ga s Jamnicom sensation i eto - za 20-ak kn smo "spremne" za odlazak u klub. Nije najkvalitetnije vino, ali nije niti teški kiseliš! Najčešće se zaputimo upravo u Roko jer nam je najbliži, a tamo ostanemo sve do fajrunta. Nakon toga krenemo do okretišta po neku hranu (najčešće kebab) i onda slijedi after u sobi".

S obzirom da po sobama u domovima nije dozvoljeno nikakvo partijanje, a pogotovo ne ono nakon izlaska, jer po pričama naše Lee tada već bude poslije 5, pa nas je zanimalo kako točno izgleda after u sobi: "Paa da budem iskrena, nije baš nekakav vatromet. Više to bude pijano ušutkavanje jedne druge, mislim da jedino što se čuje je smijeh i 'psssssssssssssst'. Zasad nisam završila u nekom problemu, a nadam se da ni neću!"

Kad smo pitali Leu koliko često izlazi, rekla nam je da ovisi o tome kakvo je stanje na faksu, ali zna se dogoditi i da izlazi četvrtak, petak i subotu. Kaže kako joj nije nikakav problem spavati samo 3-4 sata, a mamurluk nekako preživi: "Popijem dvije šalice zelenog čaja, malo se rastegnem i nakon što se najedem, spremna sam za novi izlazak!"

Nakon što nam je Lea otkrila kako izgleda njen prosječan izlazak, popričali smo s Martom (31) iz Rijeke:  "Moram priznati da nikad nisam bila jedna od onih koja je izlazila svaki vikend, ali zato kad se izlazilo, onda se stvarno izlazilo... Dolazak kući prije zore se nije tolerirao, a nerijetko bi mi baš bilo slabo koliko bih popila"

Kaže kako su to bili divni dani dok je još studirala, a sad su se stvari promijenile: "Mislim da kad sam se zaposlila sam se jednostavno morala uozbiljiti. Ono, dok si na faksu možeš preskočiti predavanje ili se pojaviti i biti mrtvo tijelo, ali na poslu nema toga... NAŽALOST. Tako da su moji izlasci sada puno pitomiji: volim doći doma i leći u svoj krevet bez da mi se sve vrti. Bitno je naglasiti ovo DOMA i u SVOJ krevet... Također, ne volim pola izlaska provesti ležeći kraj wc školjke, a još manje dan nakon. Volim izaći van i zabaviti se, ali ne i uništiti se".

Jedno od naših pitanja jest bilo izlazi li još uvijek na ista mjesta kao i prije: "Ma kakvi. Tamo gdje sam prije izlazila i dalje nastavlja izlaziti studentska rulja, iako više nisam sigurna niti je li taj klub otvoren - u Rijeci se skoro svaki mjesec nešto novo otvori, pa zatvori... Prije smo izlazili u Mystique, a znali smo skoknuti i do Boe. Sada najčešće izlazim u Phanasu, a nekad znam otići i do Karoline. U Karolini bude dosta studenata, ali je velik klub pa se to nekako izgubi".

Za mušku perspektivu, obratili smo se Josipu (37), koji kaže da se ne može niti sjetiti kada je zadnji put išao van: "Nemam sada nikako vremena. Vikende provodim s obitelji, a ako se ženi i meni dovoljno posreći da imamo vikend za sebe, eventualno odemo do restorana, gdje onda "zaružimo" i popijemo par čaši finog vina. Prije je to izgledalo drugačije, barem dok nisam upoznao moju sadašnju ženu. Prije nje, cilj svakog izlaska je bio ne vratiti se kući sam - ili prespavati negdje drugdje..."

slika

Pričali smo i s Katarinom iz Rijeke (26), koja kaže kako njeni izlasci uvijek izgledaju više manje isto: "Sad sam u nekom prijelaznom razdoblju, nije da imam 20, ali opet nemam niti 30. Nedavno sam završila faks, pa se polako privikavam na ovu novu situaciju, ali moji izlasci zato ne pate. Istina, nikad nisam bila jedna od onih cura koje svaki vikend rigaju i završe s drugim likom u krevetu, pa je možda i to jedan od razloga. U svakom slučaju, kad idem van s ekipom, uvijek se super zabavimo i odmorimo od svakodnevnog stresa. A i uvijek se nađe netko tko popije malo više pa se imamo kome i smijati hehe! A što se tiče mjesta za izlaske, još od srednje izlazimo u River, tamo smo praktički obitelj s konobarima"

S nama je i svoj prosječan izlazak podijelio i Martin (22): "Ekipa i alkohol. To ti je to. Frendovi i ja se nađemo i cugamo - u klubu, kod nekoga doma, u parkiću... Ma svejedno nam je. Istina, kad idemo baš u klub, volimo i baciti oko ako postoji koja zgodna curica, ali nije nam to nikada (barem ne meni) neki cilj večeri. Da se par puta dogodilo da bih se odvojio od ekipe, je, ali nije to nekakav must. Meni je najbitnije da frendovi i ja cugamo i to ti je to".

I što smo zaključili? Samo jednu stvar - da koliko god godina imali, uvijek ćemo naći način za zabaviti se, bilo to uz litru kiseliša ili čašu finog vina. Tko zna, možda da smo i prije imali budžet za izlaske kao sada, možda bismo i odmah krenuli s finim vinom...

 

Za sam kraj, evo i jedan kratki video o tome kako to izgleda. Ne kažemo da je uvijek tako, ALI... Ma ustvari, sami procijenite!

 

Ana Šoda

Foto: Ilustracija

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno