Magazin

Spremaš se u ludi izlazak? Preobrazi sobu da bude sutradan hangover friendly!

Published 23.02.2018.

Iako neke vikende izađemo van samo da se malo podružimo s ekipom, isplešemo na plesnom podiju ili upoznamo koju novu zanimljivu osobu, ima i onih dana kada odemo van s ciljem da popijemo koje piće više nego inače i zaboravimo na sve probleme i cijeli svijet i ludo se zabavimo kao da sutra ne postoji. Ali sutra ipak postoji i to ćemo se sjetiti tek kada se sljedeći dan probudimo s najgorim mamurlukom ikad.

Znamo kako priča ide dalje - cijeli dan preležimo u krevetu, nemamo snage ni ustati otići po čašu vode, a o hrani nema ni razmišljanja. Što dulje odgađamo povratak u realnost, to zapravo produžujemo oporavak. Sigurno ste se koji put nakon ludog cjelonoćnog tulumarenja uhvatili da razmišljate kako bi bilo super da ste si ostavili bocu vode kraj kreveta prije nego ste otišli van ili da ste si ostavili nešto za prigristi za ujutro. Pa zašto ovog vikenda prije izlaska ne bi upravo to i napravili?

Cara Nicoletti, voditeljica kratkih emisija "The Hangover Show" na Viceu, otkrila je nekoliko načina na koje ona prije svakog izlaska pripremi svoj stan da bude hangover friendly. Njene savjete svi možemo provesti u svojim stanovima, a ono što je dodatan plus je da ne traže da utrošite puno vremena. Iako naravno, tko želi potpuni doživljaj, može stan pretvoriti u pravi resort za oporavak od mamurluka.

No, evo nekoliko sitnica koje su lako izvedive, a za koje ćete si kasnije biti jako zahvalni što ste ih napravili.

Zamračite prostorije u kojima boravite

Kada se probudite u kasnim popodnevnim satima, bit će vam drago da prva stvar koju vidite kada otvorite oči nije jaka svjetlost izvana, bilo od sunca ili bjelina snijega. Nakon cjelonoćnog tulumarenja, svi se pretvaramo u vampire koji cijeli sljedeći dan žele provesti bez dodira s ikakvim jakim svjetlima. Zato povucite zastore, spustite rolete i napravili ste prvi korak prema bržem oporavku od mamurluka, barem za vaše oči.


Maknite s poda sve stvari koje tamo ne pripadaju

Nitko ne voli čišćenje i pospremanje, pogotovo ne prije izlaska, ali pomicanje svih onih stvari s poda na koje bi se sutradan mogli spotaknuti, neće uzeti toliko puno vremena. Najvažnije je da si napravite siguran prolaz do kupaone i kuhinje, jer kad tad ćete se naći u polusvjesnom stanju kad ćete kao zombi tražiti siguran prolaz do vrata. Udaranje nogom ili prelijetanje preko stvari nikome ne treba jutro nakon izlaska, imamo dosta problema s kojima se treba tada nositi i bez dodatnih bolova.


Sklonite sve oštre predmete na sigurno

Ako ste jedni od onih koji vole nešto prigristi prije nego idu van, pospremite noževe i sve druge "opasne" stvari koje ste koristili što dalje, jer kada dođete kući i sljedeći dan krenete s polu-zatvorenim očima hodati po kuhinji i tražiti čašu za vodu, najbolje je da noževi i ostali oštri predmeti budu što dalje.


Pripremite si ručnik za tuširanje

Jedna od stvari koja pomaže kod oporavka od mamurluka je svakako tuširanje, ali ga nikada nitko dovoljno ne naglašava kao bitno. Zato je sada vrijeme da se to promijeni. Tuširanje će vas osvježiti i odmah ćete se osjećati mrvicu bolje, a kada smo u borbi s mamurlukom, svako je poboljšanje bitno. Ako si unaprijed pripremite ručnik i sve ostale stvari koje vam trebaju za tuširanje, bit će vam lakše pokrenuti se.


Nemojte zaboraviti na hidratiziranje

Nakon noći ispijanja alkohola, drugi dan je voda sveta tekućina. Pred izlazak u klub napunite bocu s vodom i ostavite kraj kreveta ili ako mislite da ćete imati snage prošetati do frižidera, spremite je na hlađenje. Nema ništa bolje nego hladna voda nakon svih votki, piva, whiskeya...


Trebat će vam i nešto hrane

Dok se želudac oporavlja od svog alkohola od dana prije, ne da vam ni da razmišljate o hrani ujutro. Ali nije loše ostaviti si neku sitnicu spremnu za ujutro, za svaki slučaj. Čak i kriška pizze od jučer može pomoći. Nakon prvog susreta s hranom, kroz neko ćete vrijeme dobiti apetit, a to je velik korak prema oporavku.

Ako si želite priuštiti pravi tretman i oporavak od mamurluka pretvoriti u dan za opuštanje s prijateljicama, uz sve gore navedene stvari, sobu možete ukrasiti božićnim lampicama koje će vam davati dovoljno svjetla da vidite gdje hodate, a da vas ne zaslijepe. Jastuke i mekane deke iskoristite da napravite udobnu oazu za opuštanje, gdje ćete se moći zavaliti i pretresti sve priče od sinoćnjeg izlaska. Da se osjećate kao u pravom spa centru, pripremite domaće maske za lice, a uz malo sreće, možete i nagovorite nekog od ukućana da vam taj dan glumi masera.

Sve to još stignete pripremiti prije večerašnjeg izlaska - budite korak ispred mamurluka!

 

M.T.

Foto: Ilustracija

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno