Magazin

Iako kriteriji nisu bili najsretnije posloženi, ovo su ocjene koje ste dali zagrebačkim klubovima!

Published 12.03.2018.

Večeri tijekom vikenda, ali i tjedna, svi volimo provesti s prijateljima na tulumima i live svirkama po raznim zagrebačkim klubovima, ali koliko bi ocijenili svaki od klubova, koji je od njih najbolji, a u koji se najmanje izlazi?

Putem istraživanja o zagrebačkoj noćnoj sceni, koje su provele dvije studentice iz Zagreba, otkrili ste kakve izlaske volite i iz kojih razloga izlazite, kolike bi trebale biti cijene pića u klubovima, koliko ste zadovoljni zagrebačkim noćnim životom, ali i što bi promijenili na njemu. Jedan od dijelova ankete odnosio se i na to koliko ste zadovoljni najpoznatijim klubovima u gradu - od Ritza i H2O do Vintagea, Tvornice, Hangara, Boogalooa... One u kojima ste bili i do sada imali prilike dobro izvidjeti situaciju u njima, mogli su dobiti ocjenu od 1 do 5, ali isto tako, mogli ste reći i u kojima od njih još do sada niste bili. Kriteriji po kojima su se klubovi ocjenjivali su: cijene, sadržaj, atmosfera i usluga, no sva su ta obilježja išla pod jednu ocjenu pa je teško reći koje je od svega toga prevagnulo kod ocjenjivanja svakog od klubova.

Tri kluba u kojima ispitanici provode najviše vremena su H2O, Opera i Močvara - sva tri u potpunosti različita, ali većini omiljena. Ali da li to što su najposjećeniji znači i da su ta tri dobila najbolje ocjene?

>>> H2O, Močvara i Opera su klubovi gdje najviše izlazite - a ovo su razlozi izlaska, normalne cijene i upadi koje želite plaćati

Klub H20 svakog petka svojim posjetiteljima sprema koncerte najpoznatijih regionalnih izvođača narodne glazbe, a subote su rezervirane za lude tulume, ali iako je to jedan od klubova koji se najviše posjećuje, ocjena koju ste mu dali je ipak 3. Nije puno bolje prošao ni Ritz, koji vam se sviđa jednako toliko. Još jedan od klubova koji se našao u tri najposjećenija je i Opera, u kojoj vas gotovo svakog vikenda očekuje hip hop/r'n'b party, a preko tjedna i trash tulum - a to je čini se recept za uspjeh, jer ovom ste klubu dali ocjenu 4. Strogosti kod ocjenjivanja čini se nije nedostajalo.

Još jedan klub u samom centru grada koji svi rado posjećuju, Johann Franck, pridružio se Ritzu i H2O s ocjenom 3. Zlatna se sredina pokazala kao najbolje mjesto, jer upravo se tu našao velik broj klubova.

t

Većina mjesta za izlaske vas do sada još nije uspjela toliko očarati da zasluže veću ocjenu, ali nisu vas ni toliko razočarali, a sigurni smo da ćete im zato koji vikend dati još neku šansu. U zlatnoj su se sredini tako našli i Hollywood Vanity Club, Žabac, Sokol, klub Klub., Ray, MM te Thalia. Uz ocjenu 3, puno se klubova našlo i s ocjenom 4, koji iako su vam nešto bolji, još uvijek vas nisu uspjeli u potpunosti osvojiti. Gotovo polovica ispitanika nije zadovoljna sa zagrebačkim noćnim životom, ali ovo su neki od klubova koji podižu prosjek i tjeraju vas da vikendom ostavite sve i dođete se u njih zabaviti - Bunga Bunga, Hangar, Gallery, Katran, Sax, Boogaloo, Praćka te Močvara - svim ste ovim klubovima dali ocjenu 4, a da li je neki klub uspio zaraditi peticu?

t

Iako su ispitanici bili strogi, dva su ih kluba ipak uspjela toliko osvojiti da im daju i najvišu ocjenu, a oni su Urnebes i Tvornica kulture. Dok se u Urnebesu svakog vikenda, ali i preko tjedna može tulumariti uz najveće hitove turbofolka, u Tvornici kulture održavaju se razni koncerti - od rock do hip hop izvođača. Glazba kod odabira mjesta za izlazak igra veliku ulogu, a ova dva mjesta pokazala su se kao najbolja, svaki za drugu vrstu žanrova. Koliko god voljeli Tvornicu i Urnebes, toliko vam Pulse i Platinum nisu sjeli - toliko su vas razočarali da su dobili ocjenu 1.

Uz sve te klubove, koje je većina ipak barem jednom posjetila, ima nekih i u kojima gotovo 90% ispitanika nije nikada bilo - oni su pop up klub Azyl i novootvoreni Loop.

Ako je suditi po ocjenama koje ste dali zagrebačkim klubovima, većina ipak zadovoljava kriterije posjetitelja, a kakvu god glazbu slušali, možete u gradu pronaći mjesto na kojem će vas dočekati super atmosfera i još bolji provod.

 

M.T.

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno