Magazin

Susreti s policijom u izlasku: 'Pijuckale smo pivu i u tom trenutku je jedna cura spustila votku na pod i rekla bježite. Odmah smo znale što je...'

Published 13.04.2018.

Policija, milicija, panduri... Postoji puno naziva za njih, neki baš i nisu pozitivni, kao i različita mišljenja o njima. Vidimo ih često, susrećemo s obzirom na ponašanje i svatko ih percipira na drugačiji način.

U izlasku su se mnogi s njima susreli. Nažalost, često je to u negativnom kontekstu - ipak treba netko držati sve pod kontrolom. Ostali su mnogima u sjećanju zbog nekih dobrih postupaka, a ponekad zbog nekih koje nikada nećemo razumjeti. Pitali smo prave partyjanere njihove doživljaje. Sve i svašta se već proživjelo!

Česti problem, koji se mnogi sjećaju kada su bili mlađi, je dob s kojom mogu biti vani iza 23 h - to je radilo probleme mnogima. Lucijinoj(19) prijateljici se dogodio isti problem: Kada smo imale 16 godina i počele "bezbrižno" izlaziti iza 23 h, frendica mi je i dalje imala 15, i to 2 tjedna do 16 godina. Motale smo se po gradu i nju je uhvatila policija. Završila je u policijskoj skupa s još 2 cure iz naše škole. Ostatak ekipe to nije zaustavilo u provodu, samo su produžili na trash party. Tada joj više nisu mogli pomoći!

Sličan nesretan susret doživjela je i Dora(21) kada je išla doma od Aquariusa oko ponoć, ponoć i pol: Zaustavila nas je policija da im damo osobne. To je bilo 10 dana prije mog 16. rođendana. Puna samopouzdanja sam prva dala osobnu misleći kako će me pustiti zbog tako male razlike, ali nisam bila te sreće. I tako su starci morali po nas dolaziti u stanicu jer smo išli s kvarta doma pola sata nakon dozvoljenog. Sličan slučaj je iskusila i Tena(20): Jednom su mi pisali upozorenje jer nisam imala osobnu. Kaže da ih i danas izbjegava u što širem krugu: Najčešće dođu na mjesto na kojem cugamo vani, rastjeraju nas i pokupe svu cugu koja nam je ostala.

vsavas
Nakon što nam je za jednu krvavu večer ispričala Kristina(23), pokazivanje osobnih iskaznica nam zvuči potpuno dobro. Na ljeto između prvog i drugog srednje s frendicama je kupila votku i pivu te su se smjestile kod nadvožnjaka gdje su mislile, s obzirom na to da su imale 15 godina, da će biti sigurne: Pijuckale smo pivu i u tom trenutku je jedna cura spustila votku na pod i rekla bježite. Odmah smo sve znale što je. Po toj strani na koju smo mi mogle bježati bilo je sve trnje, skoro do koljena. Kako je bilo ljeto sve smo bile u sandalama ili balerinkama. Kako smo počele trčati, cipele su nam ispale i mi smo bose trčale po tom trnju. Padajući i zapinjajući kroz grmlje i trnje su se udaljile. Istrčale smo na cestu, utrčale u nekakav restoran u wc i stopala su nam bila krvava , na kraju su saznale da su dečki, iz srednje s kojima su se našle prije, nazvali policiju.

Maria(22) i njene prijateljice su imale zanimljiv izlazak koji je uključivao policiju: Bile smo u Hangaru i usred izlaska ulazi hrpa policije. Jedan je došao do DJ-a, uzeo mikrofon i rekao: "Dame i gospodo, ovo je racija!" Tada su svi mislili da je neki striptiz u pitanju, ali onda je rekao: "Pripremite svoje dokumente." Nakon tog neočekivanog razvoja situacije, svih su pregledali i kako je to dugo trajalo, samo su otišle doma...

Nisu jedino njima zaustavili zabavu. Magdalena(24) je organizirala vlastiti party u jednom velikom prostoru, kada su ih policajci posjetili: Došli su i pokušali nas pronaći među svim ljudima, ali nitko nije htio cinkati pa su samo svih potjerali. To joj nije bio jedini party na kojem je bila i susrela ih: Bilo je preglasno kod prijatelja, došli su u trenutku dok smo se mi neš zajebavali i cca 10 ljudi je ispred vrata od stana radilo slavic squat, i onda su oni došli i uperili ono svijetlo u nas, kako je bio mrak, i gledaju wtf. Shvaćamo zašto su bili začuđeni.

gq
Nisu svi susreti s policijom negativni. Sofia(20) nam je ispričala što je njezinom društvu bilo: Sjedili smo i pili, al' nismo bili ni glasni ni niš pa su nas pitali osobne, provjerili ako smo kažnjavane i to je to. Slično iskustvo je imala i Petra: Jedino kad sam se negdje vani susrela je bilo na moru i to na razini "stišajte se". Ne znam ako se to uopće i broji, tako da sam za sad imala sreće. Nadodala je, što je još jako važno naglasiti: Ne kažem da ne radim gluposti vani, daleko od toga. To su pravi profesionalci, koje ne uhvate.

Naravno, neki susreti s policijom će biti vječna smiješna priča. Dogodovštinu sa svojim društvom nam je ispričao Marko(25), kada su za bal medicinara pili vani pokraj svečane dvorane: Policajci su došli da pušemo... Išao sam prvi ja i napuhao 1.7, dobio opomenu, ali ne i kaznu jer policija ne može naplatiti za to, nego samo komunalni redar. Dobio sam i vrh puhaljke za uspomenu, tako mi je rekao policajac. Poslije mene je išao frend, još uvijek s čašom u ruci i prije nego je puhao u alkotest je potegnuo zadnje kapi koje je imao. A drugi frend i frendica su se svađali tko će više napuhati i ona je pobijedila. Ekipa ide do kraja! Na kraju su se vratili na bal, gdje su svi, uključujući i njih, bili sređeni u odijelima i haljinama - nastavili su se zabavljati dok je Marko mahao opomenom u ruci kao da mu je bijela marama.

 

dbsdb
Mia(21) nam je ispričala o svojem neslavnom izlasku: Probudila sam se ujutro bez ikakvog mamurluka, kao nova bez glavobolje, ali s velikom rupom što se sinoć dogodilo. Cugali smo u Drinxu i nakon par čaša ne znam apsolutno ništa što se događalo. Nikad mi se to nije tako desilo. Mnogi znaju pretjerati u alkoholu pa policija, koliko god to osobu ne oduševi, pripomogne: Ono što sam čula je da je došla policija i zvala nam roditelje jer smo mrtve pijane sjedile kod Tkalče. Ja se ne sjećam ni toga, niti mame koja me jedva dovezla s taxijem doma i popela na 2.kat. Sljedećih tjedan dana zbog sraman nije izlazila iz sobe.

Sigurni smo da su mnogi iskusili razne susrete s policijom. Koliko god oni bili ponekad negativni, najvažnije je da su svi na kraju sigurni. Ipak, bez obzira na ove zanimljive priče, zabavni je partyjati neometano.  


S.V.

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno