Magazin

Koji su najatraktivniji, a koji najodbojniji ženski plesni pokreti? Odgovor je tu! [VIDEO]

Published 16.04.2018.

Istraživanja nisu uvijek dosadna hrpetina nerazumljivih riječi i postotaka, ima i onih koja su zanimljiva, a istovremeno i korisna. Jedno takvo provedeno je na Sveučilištu Northumbria, a bavilo se proučavanjem plesnih pokreta kako bi se otkrilo koji su ženski plesni pokreti najprivlačniji, ali i koje bi ubuduće trebali izbjegavati ako želite biti kraljica plesnog podija.

Izlasci u klubove podrazumijevaju plesanje, bez toga ne ide. Svaki put uočite onu jednu osobu na plesnom podiju koja vas, i cijeli klub, osvoji svojim pokretima, te s nje ili njega cijelu večer ne možete skinuti pogled. Izgleda da iza toga postoji znanstveno objašnjenje.

Skupina znanstvenika tako je okupila grupu od 39 žena godina od 18 do 30 i pustili su im ritam na koji su ih tražili da zaplešu. Kako bi sakrili njihove identitete, pretvorili su ih u avatare i zatim pokazali snimke 200 ljudi, kombinaciji muškaraca i žena koji su pokrete svake od plesačica ocijenili od 1 do 7.

g

Osim što pokretima djevojke žele privući pažnju dečka koji im se sviđa i zavesti ga bez riječi, isto tako žele pokazati i drugim djevojkama u klubu koliko su dobre u plesanju i da su bolje od drugih. Iz pokreta se tako može vidjeti tko ima kakvu osobnost, da li je neka djevojka otvorena ili sramežljiva, da li se osjeća ugodno u svojoj koži... Naravno da svi žele izgledati samouvjereno i sexy, ali ako nemamo pokrete kao Rihanna, kako postići da svejedno svima pokažemo da znamo plesati?

Tu uskače istraživanje koje je proveo ovaj tim. Kada su zbrojili ocjene koje je dalo svih 200 ljudi, dobili su dva rezultata - najatraktivnije i najlošije plesne pokrete djevojaka.

Najsexy rasplesani avatar bio je sljedeći:

A razlozi zbog kojih je upravo ova plesačica osvojila ocjenjivački tim je kombinacija pokreta usmjerenih na kukove, bedra i ruke. Pomicanje samo jednog dijela tijela u ritmu glazbe nije toliko atraktivno, ali ova kombinacija je vrh. I ono što je najbolje, pokreti se mogu lako uskladiti sa svakim ritmom i biti vaš skriveni adut za bilo koju pjesmu koja krene u klubu, a onaj slatki dečko baš pogleda u vas.

Isto kako su odabrali najsexy pokrete, odabrani su i oni koji su dobili titulu najlošijih. Avatar ovog plesača je postao sinonim za izgubljeni plesni slučaj.

Iako se naravno u svakoj kulturi pleše drugačije i ne smatraju se svugdje isti pokreti jednako zavodljivima, istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji, pa je naglasak stavljen na zapadnu kulturu, koje smo i mi dio. Sljedeći put u klubu isprobajte ovo pokrete i uvjerite se iz prve ruke u njihovu učinkovitost.

 

M.T.

Foto: Ilustracija

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno