Magazin

Extra FM: Zagreb uskoro dobiva novu radijsku postaju na kojoj će se puštati - cajke

Published 23.04.2018.

Nije tajna da su cajke i narodnjaci osvojili zagrebačke klubove već odavno, a sada dobivaju i svoju radijsku postaju. Emitiranje kreće za nekoliko mjeseci, a puštat će se izvođači kao što su Aca Lukas, Mitar Mirić, Jelena Karleuša, Sandra Afrika...

Dok ste vrtjeli radijske postaje na frekvencijama 93,6 i 104,5 do ovog ste vikenda mogli naletjeti na postaju nazvanu Laganini FM, na kojem se kako samo ime kaže, puštala lagana i opuštajuća glazba. Frekvencije ovog gradskog radija u međuvremenu su bile na prodaju, a kupila ih je nova postaja Extra FM, koja sprema nešto u potpunosti drugačije. Svi oni koji su voljeli uživati u glazbi Laganinija, moći će to i dalje, jer nastavlja emitirati u obliku digitalnog radija.

A što se to novo sprema na njegovim starim frekvencijama? Zagrepčani će od lipnja ove godine na ovim frekvencijama moći uživati u potpuno drugačijem glazbenom programu. Extra FM je radijska postaja čiji će glazbeni sadržaj biti cajke i narodnjaci. "Sve ono što ne prolazi na Narodnom" – tako je jedan odličan poznavatelj prilika u domaćem radijskom eteru okarakterizirao glazbeni sadržaj koji će se ovdje emitirati za Slobodnu Dalmaciju. Iako sve još nije službeno dogovoreno jer se čeka suglasnost Vijeća za elektroničke medije, s radija ne žele otkrivati kako će točno izgledati program, ali studio iz kojeg će se emitirati je već završen.

>>> Puštaju ono što se želi slušati: Radio postaja iz Splita dala je zeleno svjetlo cajkama u programu!

h

Takva se glazba može svakog vikenda čuti iz brojnih klubova po Zagrebu, a na takvim je mjestima svakog tjedna bez iznimke gužva i luda atmosfera koja se ne smiruje do jutra. Interesa za cajkama u Zagrebu čini se ne manjka, a ovakva bi radijska postaja zbog toga mogla imati veliko i široko slušateljstvo. Svi oni izvođači koje se do sada nije moglo čuti ni na jednoj radijskoj frekvenciji kao na primjer Željko Joksimović, Neda Ukraden, Aca Lukas, Sandra Afrika, Ceca, Dejan Matić... ali naći će se tu i neke domaće pjevačice kao što su Maja Šuput ili Lidija Bačić čija je glazba danas u istoj kategoriji s ovim gore nabrojanim imenima, te ih zbog toga glazbeni urednici radija kao što je Narodni, a koji puštaju domaću glazbu, ne mogu "progutati".

h

Prije nekog vremena podigla se prašina oko splitskog Jadranskog radija koji je donio odluku da će u večernjem terminu početi puštati hitove izvođača narodne glazbe, jer slušatelji tako traže. Iako su mnogi prigovarali takvom novom načinu rada i novom programu, iz radija su Slobodnoj Dalmaciji otkrili da otkako u eteru puštaju istočnu zabavnu glazbu, slušanost im je skočila 100%, a dobili su i nove oglašivače. Za njih se ovakav glazbeni program pokazao vrlo uspješnim, a nema sumnje ni da će Extra FM kada počne s emitiranjem, osvojiti veliki broj slušatelja glazbom kakva se do sada nije mogla čuti ni na jednoj zagrebačkoj radijskoj postaji.

 

M.T.

Foto: Ilustracija

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno