Magazin

Drugačije i neobično: Ovako izgleda najpopularniji bar u glavnom gradu Sjeverne Koreje [VIDEO]

Published 15.05.2018.

Kada pričamo o gradovima u svijetu čiji nas barovi i klubovi očaraju kada ih vidimo na fotografija i želimo ih čim prije posjetiti uvijek su to mjesta u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, SAD-u... državama koje imaju bogat i dobro razvijen noćni život. Ali kako izgleda jedan od najpopularnijih barova u glavnom gradu Sjeverne Koreje? Puno drugačije od onoga na što smo navikli vidjeti.

Država na istoku Azije koja nam je svima poznata po svom sadašnjem vođi Kim Jong Unu i zakonima koji zvuče jako strogo i opasno, Sjeverna Koreja, poznata je u svijetu i kao zemlja čije uređenje društva i života izgleda puno drugačije od onoga što smo navikli. Pa kako onda u takvoj državi izgledaju barovi? Noćni život gotovo i da ne postoji, ali svejedno ima barova i klubova u koje domaće stanovništvo i turisti rado dolaze nakon posla na koje pivo ili se zabaviti u večernjim satima.

Business Insider zavirio je u jedan od najpopularnijih barova u glavnom gradu Sj. Koreje Pyongyangu. Taedonggang je pivski bar koji je ime dobio po lokalnom pivu, koje je omiljeno Kim Jong Unu. Mjesto na koje ljudi dolaze nakon posla popiti pivo i podružiti se s poznanicima uvijek je puno, a svojim minimalističkim i jednostavnim izgledom na prvi pogled ne podsjeća na bar, a pogotovo ne na popularni bar glavnog grada. Ovaj bi bar bio nešto kao što su pivnice kod nas.

A osim svojim jednostavnim dekorom, iznenađuje i time da oko stolova nema nikakvih stolaca za sjesti i malo odmoriti noge. Red stolica poredan je uz prozor s pogledom prema van, a koja je njihova uloga, nije odgonetnuto, ali jedno je sigurno, nisu za uzeti i staviti oko stola. Tu su i konobarice, koje su obučene u odijela i košulje, izgledom podsjećaju kao da rade u nekom ozbiljnom restoranu, a ne baru.

Osim ovog pivskog bara, Pyongyang ima i klub/sportski centar The Diplo, koji je za većinu stanovništva ipak nedostupan zbog svojih cijena pa u njega većinom dolaze stranci i mali bogati sloj građana. Mjesto gdje možete popiti Heineken, odigrati koju rundu biljara i slušati zapadne glazbene hitove.

Postoji još nekoliko barova u koje se može izaći, ali ni to nije u onom smislu izlazaka na koje smo mi navikli. Većina tih barova je dio restorana i hotela te nisu mjesta koja su za vikend krcata stanovništvom grada, već su namijenjena za strane posjetitelje.

Bar Taedonggang jedan je od najpopularnijih barova u glavnom gradu Sj. Koreje na koje zalaze domaći stanovnici, a izgleda puno drugačije od svih barova koje smo do sada vidjeli.

 

M.T.

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno