Magazin

Konobari su otkrili najsmješnije priče koje su im pokušali prodati maloljetnici kod naručivanja alkohola

Published 15.05.2018.

Kada krenemo izlaziti, što je često puno prije nego što postanemo punoljetni i možemo zakonski naručivati alkoholna pića, naravno da ćemo pokušati na neki način prevariti konobara kako bi došli do željene narudžbe. Uzimanje tuđih osobnih iskaznica, pokušavanje sa svojom i nadom da konobar neće pogledati datum rođenja... svatko ima svoj način, a neki od njih pretvore se u smiješne situacije za pamćenje.

Neki izgledaju starije i nije im problem provući se s lažnom osobnom iskaznicom ili bez da ih konobar uopće traži ikakvu na uvid, ali nekima to ne uspijeva tako lako. Izrada lažnih osobnih iskaznica kod nas nije toliki hit kao što je to u SAD-u, a maloljetnici ih tamo itekako iskorištavaju. Uz izradu lažnih osobnih iskaznica, mnogi otkupljuju i tuđe izgubljene, bitno je samo da je osoba punoljetna.

Jedna se konobarica tako našla u situaciji da joj je u bar došla maloljetnica koja je htjela naručiti piće, a kada ju je zatražila osobnu, djevojka joj je dala ni manje ni više nego konobaričinu osobnu koju je izgubila prije dvije godine. Svoju je priču podijelila na Twitteru i nije trebalo dugo da se počnu javljati i drugi konobari sa svojim urnebesnim situacijama u kojima su se našli s maloljetnicima i lažnim osobnim iskaznicama. Uskoro su se u raspravu uključili i izbacivači, koji su također puni odličnih priča ove tematike.

Sličnu je pažnju uhvatilo i pitanje na Redditu jednog konobara svima drugima: da podijele svoje najsmješnije priče kada su uhvatili nekog maloljetnika s lažnom osobnom.

Izdvojili smo najboljih i najsmješnijih 10 objava i spojili ih u jedno.

1. Nekada nije loše pogledati nekoliko informacija o gradu "iz kojeg dolazite", tako da vas ništa ne može iznenaditi.

Someone gave me a fake-looking Texas ID in Columbus, OH. I looked up at her and said "so, you're from Dallas, huh?"

Her: "yep!"

Me: "so you grew up there?"

Her: "yep!"

Me: "name a suburb of Dallas."

Her: "uhhhhhh...."
(Izvor: Reddit/thedeejus)

2.  Nije se samo djevojci koja je pokrenula ovu temu Twitteru dogodila situacija da joj je netko došao s njenom izgubljenom osobnom.
 


 

3. Nemaju samo konobari posla s kreativnim maloljetnicima, oni koji rade u dućanima s pićima također mogu vidjeti svašta
 4. Izbacivači su također osobe koje se susreću sa svim i svačim, a imaju priče koje možda čak nadmašuju i one od konobara.

Working the door and two obviously underage girls come up. They give me their ID's.
"Are you two friends?"
"Best Friends!"

I look at one girl and ask, "What's your friends name."
They looked at each other and left.
(Izvor: Reddit/ what_the_crap)


5. Ako se od nekih drugih kartica pokušava napraviti osobna, treba ipak malo pripaziti da se to ne primjeti na preočit način i da ne završite kao ova osoba
 6. Sve je moguće kada je u pitanu stres uzrokovan naručivanjem pića pa čak i da umjesto lažne osobne slučajno izvadiš svoju pravu i zezneš sam sebe već u startu

A couple weeks ago a guy came up and asked for a beer, I looked at his ID which was 1995 or so. I told him no and he was like “what? why not?”

“Because you’re 18.”

He’s just like “wait, what? Let me see that.”

Takes the ID back and hands me the fake that he meant to give me originally.

I just kept it and he walked away. ( Izvor: Reddit/maxifer)


7. Neki se stvarno pokušavaju izvući na svakakve načine, a ovo je jedan od najljenijih kojem se ova osoba mogla dosjetiti. Nije ni bilo šanse da ovako nešto prođe.

Guy tried to use his friend’s passport. The friend was sitting right next to him and was a different race. (Izvor: Reddit/ coolifiparkhere)


8. Neki se trude na sve moguće načine dokazati da su punoljetni, kakvi su god dokazi pri ruci, sve se da iskoristiti pa čak i fotografije s uhićenja iz zatvora
 


9. Neki su konobari itekako svjesni stresa kod naručivanja alkoholnih pića osoba koje još nisu punoljetne, pa im pomognu u takvim situacijama. Sjeti sebe kada je imao 16 i htio naručiti piće, a jedan mu je konobar, iako je znao da nije punoljetan, svejedno dao njegovo piće i koliko je tada bio sretan i ponosan na sebe.


So, barman, me, has 3 obviously 16 year olds walk in on a quiet weekday afternoon. One of them comes up to order, and manages to spit out his order in between nervous “ums…” and “ers…”

Now is a chance for literal karma, as some kindly barman served me when I was his age. “Listen” I say “That was pretty terrible. You’ve got to be more confident if you’re going to pull this off. Why don’t you go sit down, think about what you’re going to say, and then come back and try again?”

So, back he goes, nervously chats to his also nervous buddies, and then comes back. Sure enough, this time his voice doesn’t break, and he successfully returns to his table with beer.

I was so proud. Like an alcoholic father. ( Izvor: Reddit/ hippocratical)


10.  Ako želite da vam konobar povjeruje da je vaša osobna stvarno vaša osobna, uvijek je dobro zapamtiti vlastito ime, čak i ono srednje, pogađanje prvog slova vjerojatno nije potez koji želite povući.

Got an ID that wasn't obviously fake at first glance, but something seemed...well, just off about the picture.

So I asked the guy what his middle name was. It was listed on his ID as David or Daniel or something.

His response? "Um....D? (Izvor: Reddit/ nappers_delight)

 

M.T.

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno