Magazin

Paolo Barbato: Najdraži nastup ikad bio mu je onaj pod zvjezdanim nebom, a umjesto alkohola uvijek će radije odabrati sok od jabuke

Published 12.06.2018.

Poznati talijanski house DJ koji već preko 30 godina osvaja europske DJ pultove, dolazi kao jedan od headlinera na Flyaway festival. Svi ljubitelji ovog žanra sigurno su već čuli za njega, slušali njegove mixeve, a možda već bili i na kojem njegovom nastupu jer ovo mu nije prvo gostovanje u Hrvatskoj. On je Paolo Barbato, a ususret njegovom gostovanju na Flyaway festivalu, priupitali smo ga nekoliko pitanja o DJ-anju, nastupima i izlascima.

Činio se tako daleko, a sada nas od njega dijeli samo nekoliko dana - ove subote u dvorcu Kerestinec kraj Zagreba održava se prvo izdanje Flyaway festivala! Pripreme su u punom tijeku, kako od strane organizatora, tako i od strane posjetitelja, ali naravno, i DJ-eva. Najavljeni su nastupi 20 izvođača, miks domaćih i stranih DJ-eva. U ulozi headlinera našli su se Pavel Petrov, Angelo Ferreri, Siniša Tamamović i Paolo Barbato.

Paolo Barbato je ime za koje su svi do sada već čuli. Ovaj vodeći talijanski DJ i jedan od lidera talijanske elektroničke i house glazbene scene, u Hrvatskoj gostovao već nekoliko puta, u Zagrebu, ali i u gradovima na obali. Za hrvatsku publiku ima samo riječi hvale: "Hrvati su jedna od najboljih publika, jako su prijateljski raspoloženi i  uvijek cijene house glazbu", otkrio nam je Paolo Barbato.

 

 

A post shared by Paolo Barbato (@paolobarbato) on

 

Iako voli nastupati u Zagrebu, za metropolom po atmosferi ne zaostaju ni gradići na moru, u kojima je svaki nastup drugačiji i za pamćenje. Posebno pamti jedno gostovanje na moru: "Nastupao sam na jednom otoku kraj Šibenika, ne mogu se sada sjetiti kako se zvao - ljudi su dolazili na njega na svim mogućim oblicima brodova cijelu noć, jednostavno fantastično".

Naravno da je tijekom svih tih godina na sceni i gostovanjima u Hrvatskoj nastupao s mnogim našim domaćim DJ-evima, a otkrio nam je i s kojima mu je bio užitak nastupati. S jednim od njih, Ivanom Mastermixom, susrest će se i na Flyawayu, a za uhu su mu još zapeli i Daniel J, DJ Mladen iz Šibenika, Phinta, Vlady, Crazy Lemon... Imena koja svakako vrijedi čekirati, ako već niste.

 

 

A post shared by Paolo Barbato (@paolobarbato) on

 

Kada je netko na sceni 30 godina iza sebe ima bezbroj nastupa, ali neki od njih su jednostavno malo posebniji od drugih, a za Paola to je novogodišnji nastup u pustinji na Sinaju u Egiptu, u blizini grada Sharm El Sheika: "Fantastična pozornica usred ničega, ispod milijun zvijezda, sa 6000 posjetitelja". Zvuči magično!

Ovaj DJ nije jedan od onih koji idu linijom manjeg otpora i puštaju iste pjesme na svakom nastupu. "Na nastupima na velikim pozornicama uglavnom puštam house i tech house, a na nastupima na manjim pozornicama kao što su klubovi i beach partyji, više su tu deep i tribal afro house trake, ali uvijek s barem malom dozom klasičnog housea."

Iako su životi DJ-eva često obilježeni ludi izlascima, provodima ispunjenim alkoholom i drugim opijatima, u životu Paola su se neke stvari promijenile kada se oženio. "Nedavno sam se preselio u Trst i sada imamo puno novih mjesta za obići - ali mjesta kao što su restorani i barova uz more." Ljubitelj alkohola nikad nije bio, ali neko dobro pivo neće odbiti. Pa što onda pije vani? Otkrili smo da mu je omiljeno piće - sok od jabuke, s njim barem nikada nema problema s opakim mamurlucima.

 

 

A post shared by Paolo Barbato (@paolobarbato) on

 

Ono što nam galerije iz izlazaka svakog tjedna daju do znanja, otkrio je do sada već i Paolo, iako oženjen pa ne smije više toliko bacati oko na djevojke u publici - saznali smo da su mu Hrvatice lijepe, ali pssst, nemojte to reći njegovoj ženi.

Na Flyawayu nas očekuje još jedan njegov odličan i zabavan nastup - nemojte zaboraviti provjeriti to iz prve ruke već ove subote!

 

M.T.

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno