Magazin

Party sezona u Zagrebu ne staje - Ovi klubovi i barovi rade cijelo ljeto!

Published 01.08.2018.

Nema ništa gore nego kada se dogovorite za izlazak, spremite se i dođete do kluba ili bara, a dočekaju vas zaključana vrata i natpis "Na godišnjem smo odmoru, vidimo se na jesen!". I onda se sjetite da uopće niste prije provjerili na Facebooku što se sprema za vikend u klubu jer ste očekivali da je tulum kao i svakog vikenda. Preko ljeta mnogi klubovi uzimaju zasluženi godišnji odmor, evo na kojim lokacijama u gradu ipak možete partyjati do kraja ljeta.

Klub po klub zadnjih su se mjesec dana pozatvarali do sljedeće sezone jedan za drugim. Oni koji su ostali otvoreni prorijedili su događanja, ali i dalje je u Zagrebu ostalo mjesta za izlazak. Do jeseni još ima oko dva mjeseca, a isto toliko i do otvorenja novih sezona u klubovima. Pa iako je na mnogim mjestima u tijeku obnova prostora ili jednostavno godišnji odmori, na drugima se i tijekom cijelog ljeta tulumari bez prestanka.

Pretražili smo ponudu zagrebačkih klubova preko ljeta da vam olakšamo život i izdvojili one koji su tu s nama cijelo vrijeme, a našli smo i neke koji s novom sezonom kreću malo ranije, već sredinom kolovoza.
 

h

Jedno od onih mjesta na kojima su tulumi redovito svakog vikenda, bez obzira na to koje je doba godine, je Boogaloo. Iako nema stranih gostovanja, domaći DJ-evi su ovdje svakog vikenda, dobre techno glazbe ne nedostaje, to je sigurno. Ljubitelji tuluma s DJ-evima oduševit će se i time da Masters i Soundfactory, u kojima zabave traje do sljedećeg podneva, također rade preko ljeta. Dodatna dobra vijest je da tulume u Mastersu osim vikendom, možete naći i preko tjedna - svakog utorka primjerice održava se novo izdanje Dub Ruuma.

Dok neki vole partyje, drugima su ipak draže live svirke, a iako prorijeđene, ima ih i preko ljeta. Live nastupe svakog vikenda preko ljeta možete pronaći u Hard Placeu. Ljetno je doba pravo razdoblje za poslušati nove i ne toliko poznate izvođače po gradu - neki bi vas mogli itekako iznenaditi.

Tulumi od srijede od subote svakog tjedna čekaju na vas i u klubu Opera - od studentske srijede, novog programa četvrtkom do Loyal Fridays tuluma petkom, kao i onih subotom. Nasuprot ostalih klubova, Gallery samo čeka na ljetnu sezonu kada dolazi njegovo vrijeme. Petak i subota su u ovom klubu vatreni, imaju kombinaciju domaćih DJ-eva i stranih gostovanja, r'n'b i mash up tulume, zabavu na otvorenom... Jarun je hit lokacija i ove godine.

g

Vikendi u klubu Depo samo čekaju na partyjanere, a pleše se i u Funku, ne svaki dan kao što je to slučaj u ostatku godine, ali tuluma ima, pogotovo za vikend.

Klub Pulse također ne zna za odmor - cijelo ljeto, svakog vikenda spremaju tematske tulume i iznenađuju posjetitelje. Pločnik je još jedno mjesto koje nije zatvorilo svoja vrata, ali prije nego što se zaletite tamo, čekirajte da li spremaju neki tulum, nema ih puno, ali oni koji se održavaju, oduševit će vas.

GK Jabuka ne dopušta da prođe subota, a da se kod njih ne tulumari i tako će ostati do kraja ljeta.

Iako i neki drugi klubovi rade preko ljeta, ne organiziraju tulume i live svirke. Tako primjerice Johann Franck svake večeri ima otvorenu terasu, spremnu listu koktela i dobru glazbu, ali na party i koncertni program moramo čekati do jeseni.

g

Iako je bar, Hangout je još jedno mjesto za provoditi se u ljetnim večerima, a tu je i Swanky Monkey Garden koji nijedan vikend ne razočara partyjima za zagrijavanje. Vikendi su zabavni i u Kvaku, Confusionu te The Garden Breweryju, gdje vrijedi čekirati što se događa svakog petka i subote.

U drugoj polovici mjeseca s programima se vraćaju Vintage Industrial bar, Močvara, Team, Maredo, Roko, Bikers Beer Factory te Bunga Bunga, ali do tada zabavu ipak morate potražiti na nekoj od gore navedenih lokacija.

Nakon toga, počet će se otvarati klub za klubom, a do tada ne planiramo vikendima sjediti u kući, već iskoristiti ponudu koja se nudi sada i zabaviti se na nekoj možda novoj lokaciji gdje inače ne bi izašli.

 

M.T.

Naslovna foto: Ilustracija

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno