Magazin

U Splitu se skriva jedno zanimljivo mjesto: Bar s 'Game of Thrones' koktelima i ruskim shooterima!

Published 09.08.2018.

Barova ima doslovno na svakom koraku, a u tako velikom izboru, ljudi najčešće odlaze na već dobro poznata i popularna mjesta - iz jednostavnog razloga, znaju što ih tamo očekuje i da neće otići razočarani. Ali nekada treba izaći izvan okvira i potražiti skrivena mjesta izvan centra grada ili u malim uličicama, iznenadili bi kakvi se sve dragulji skrivaju tamo.

Tako je i s ovim barom u Splitu. Ljeto je, vrućine su tu, a bijeg na more je nešto što svi priželjkujemo. Nakon dana provedenog na plaži, večer je vrijeme za istraživanje klubova, ali i barske ponude. Split kao jedno od najvećih turističkih središta u Dalmaciji nudi sve i svašta, a kako smo i rekli, ona najzanimljivija mjesta pronaći ćete skrivena u uličicama i prolazima. Jedno takvo mjesto je bar Pun kufer.

 

 

A post shared by (@stelago) on

 

U Ulici kralja Petra Krešimira IV. na kraju jednog prolaza ugledat ćete iz daljine hrpu obješenih šarenih kišobrana, koji osim što izgledaju kao savršena slika za Instagram, štite od sunca terasu ovog bara.

 

 

A post shared by Pun Kufer (@pun_kufer) on

 

Nakon što vas osvoje terasom i dekoracijama, sljedeće iznenađenje vas čeka na popisu pića koje nude. Ovdje svaki ljubitelj alkohola može pronaći nešto za sebe, oni koji vole koktele, oni koji vole žestice, rakije, vodku, fanovi Game of Thronesa... 

Iako su koktel bar (s odličnom ponudom koktela), nude dalmatinska vina, veliki izbor vodke i sličnih pića, te  naravno koktele. Vlasnik je koktel majstor Maksim Voznyak, koji je originalno iz Rusije gdje je obišao hrpu barova koji su mu poslužili kao inspiracija za izradu koktel listu. Bar Pun kufer nudi ponudu kakvu neće naći nigdje drugdje u Splitu!

Posjetitelje dodatno osvaja koktelima inspiriranim trenutno najpopularnijom serijom na svijetu - Game of Thronesom. Tako ovdje možete popiti Winter is coming, Hear me Roar, White Walker, We do not sow, Ours is the fury, Fire and Blood, Growing Strong, Hodor...

 

 

A post shared by Margarita Mratović (@margaritamratovic) on

 

 

 

A post shared by Pun Kufer (@pun_kufer) on

 

 

 

A post shared by Pun Kufer (@pun_kufer) on

 

Djelić moskovske tradicije može se pronaći u velikom izboru shootera, a specijalitet kuće su i Maša i Medo - kombinacija ruske vodke i domaće medice - nešto što ćete teško pronaći bilo gdje drugdje.

Preko ljeta turisti, ali i domaći partyjaneri, mogu se vidjeti s koktelima od litre koji su sve popularniji, ali ne i ovdje. Vlasnik smatra da svaki koktel mora biti poseban i spremljen namijenjeno za svakog gosta. Nema suvišnih dekoracija na čašama niti tri kapljice pića, već je čaša uvijek puna do vrha, baš onako kako svi volimo.

 

 

A post shared by Pun Kufer (@pun_kufer) on

 

Originalni recepti koktela budu obogaćeni čudnim dodacima kao što su med ili vrhnje, a ne boji se kombinirati i različite okusu te balansirati između ljutog i gorkog.

Ovo je mjesto koje svakako trebate posjetiti kada se nađete u Splitu ili okolici!

 

M.T.

Naslovna foto: Instagram/ pun_kufer; Facebook/ Pun Kufer

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno