Magazin

Povratak u gradske klubove: Sedam situacija kojima se ponovno prilagođavamo!

Published 11.09.2018.

Sezona noćnih provoda u Zagrebu je počela. Nakon vikenda iza nas ne možemo više negirati dolazak hladnijeg razdoblja te početak još jedne radne godine. Kreću izlasci u gradu i već poznate rute.

Povratak na stare puteve, upoznate plesne podije sa svojom ekipom tjera nas na ponovna prilagođavanja. Ljetni izlasci imaju posebnu čar koji moramo pozdraviti na neko vrijeme. Otvaranje klubova nas je podsjetilo na što sve moramo biti spremni.
 
Ponovno bez zraka
 
Gužve i zatvoreni prostori su ponovno u modi. Već smo se odučili od topljenja šminke i znojnih fleka, ali vrućina je natrag u igri. Budimo vlastite škrge da bismo mogli partyjati u klubovima. Lijepo je bilo zabavljati se na otvorenim terasama uz ugodan vjetar, a to je sada iza nas. Duboko udahnite (vani) i partyjajte (unutra)!
 
Ponovno prepoznavanje većine
 
Izlasci su bili povezani s upoznavanjem novih ljudi. Stranci i opuštene ekipe opisuju ljetne večeri i koktel zabave. I mi smo bili bezbrižniji, a i drugi što je dovodilo do novih prijateljstava. Svaku večer dolaze novi ljudi na partyje, dok je u gradu suprotna situacija. Koliko su nam poznati zidovi klubova, toliko prepoznajemo ljude u njemu. Iz vikenda u vikend ponavljaju se ekipe koje znaš, ali ne pozdravljaš.
 
 
Ponovna putovanja između klubova
 
Zagreb je najveći grad u Hrvatskoj zbog čega je veliki razmak između klubova. Puno hodanja od početnog bara pa do kluba i nazad doma, a još više ako odlučite promijeniti nekoliko mjesta kroz noć. Zaboravili ste kako je to kada jedina dva kluba nisu jedan pored drugoga, a sada se vraćate u ugodne cipele.
 
Ponovne vremenske promjene
 
Nabaciš haljinu ili košulju s nekim cipelama i odeš van - takav proces ćemo na neko vrijeme morati zaboraviti. Povratkom u grad, vraća se veća oscilacija u temperaturi i hladnija razdoblja. Pale se kalkulatori i računa se je li potrebna jakna te otvorene ili zatvorene cipele ako padne kiša. Garderobe klubova su nam iznova najbolji prijatelji noćnih provoda.
 
Ponovno poznata mjesta zagrijavanja
 
S tugom smo se morali oprostiti od koktel barova i ispijanja naših časa uz pogled na more. Zagreb ima veliku ponudu barova za zagrijavanje, ali nema tog pogleda koji može nadomjestiti more. Neki se vraćaju u parkove, klupice i stanove gdje se ekipa okuplja. Veliki raspon mogućnosti, ali teško je pobjeći hladnoći koja stiže.
 
Ponovna noćna stajanja na hranu
 
Veliki plus koji nam grad donosi su pekare i fast foodovi koji nas čekaju u tim sitnim satima. Na obali je teško pronaći omiljene noćne obroke, a još teže po normalnim cijenama. Koliko izgubimo šetnjom među klubova, toliko nadoknadimo večera-doručcima. Najfiniji obrok je onaj nakon cijele noći plesanja kojemu se posebno radujemo u novoj sezoni izlaženja.
 
Ponovna odgovornost 
 
Najteže nam se vratiti u rutinu rada koja donosi dodatne brige. Nije više baš primjereno izaći u utorak da ne znaš za sebe u srijedu. Potrebno je malo više planiranja da imamo dovoljno vremena za oporaviti se i obaviti sve zadatke. Naravno, ne zabavljamo se ništa manje nego ljeti, samo malo bolje isplaniramo vrijeme partyjanja.
 
 
Spremni smo na izazove nove sezone izlaska u gradu te nikoga ne bi trebalo zaustaviti poneke prepreke. Jedan vikend prilagodbe i može se nastaviti u odličnom party tonu!
 
 
 
S.V.
 
Foto naslovnica: Ilustracija

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno