Magazin

Muški vs. ženski izlazak: Curke imaju maraton uređivanja i suptilnost zavođenja, dok oni probijaju led!

Published 12.09.2018.

Koliko smo svi mi slični, neke razlike između nas su jasne. Vidimo između pojedinaca segmente bivanja i djelovanja koje su kod svakoga drugačije, a tako i kod određenih skupina. Razlike koje je teško opovrgnuti su i one kada djevojke i dečki izlaze.

Većina nas ima pomiješane ekipe, ali uvijek se nađe ona jedna gdje su svi dečki ili cure. Takva društva najčešće malo drugačije funkcioniraju. Općenito je unutar ekipe drugačiji odnos, ali i sam način izlaženja. Po nekim segmentima muški i ženski izlasci su potpuna suprotnost.
 
Pripreme
 
Djevojke se nađu ranije. Često se spremaju zajedno te si pomažu međusobno u cijelom procesu. Jedna šminka, druga bira kombinaciju, treća radi frizuru. Zna se dogoditi da neka iz ekipe bude projekt te večeri pa je sve uprto u njezino usavršavanje izgleda. Zna se i po dva sata odvojiti za ovaj dio izlaska koji je jednako važan i zabavan.
 
Dok djevojke se spremaju, dečki su se doma otuširali, obrijali, obukli košulju i uredili frizuru - to samo u prvih 15 minuta. Ostatak vremena se nađu s ekipom te krenu piti, zbog čega njihovo sastajanje zna biti puno kasnije.
 
Zagrijavanje
 
Početak nije jednak pa je tako i samo vrijeme otvaranja boce drugačije ili barem u drugačijim uvjetima. Prostor i nije toliko ključan jer se i dečki i djevojke mogu naći u parku, u stanu ili nekome bircu. Veća razlika je temama i samom ritmu večeri.
 
Djevojke lagano pijuckaju piće i pričaju. U tim trenucima se prolaze sve teme, a kako vrijeme protječe, a tako i alkohol, priče su osobnije i dublje. Znaju se i one zezati i smijati, ali često se dođe do "otvaranja duša".
 
Dečki također pričaju, ali rijetko se razgovara o intimnim stvarima u velikim grupama prije izlaska.
 
1
 
Hod do kluba
 
Fizički hod je također drugačiji  ako su se curke sredile i stavile štikle. Dečkima je onda puno ugodnije. Djevojke moraju uzeti u obzir da ne mogu u toj situaciji puno hodati, pogotovo jer minimalno jedna ima neugodne štikle.
 
Muško putovanje do kluba je posebna priča. Nisu važna sredstva, nego je to sve dugačak proces koji je odlična podloga za lude ideje. Već su se na zagrijavanju počeli meškoljiti, a onda na putu kreće provedba ne baš pametnih ideja. Odjednom su nindže i ludi komičari.
 
U klubu
 
Ulazak u klub je ženkom rodu najčešće malo lakši dok dečki čekaju na svoj red. Nakon što su ušle, djevojke nalaze svoj kutak i kreće dobra zabava. Plesni pokreti su prisutni te svojim kretanjima zavode okolinu. Dodatno micanje je kada si idu nešto reći (što je jako često) te odlasci na toalet zbog kojeg nikada nisu sve na okupu.
 
Dečki jednako pronalaze svoje mjesto i onda se često nastavlja glupiranje. Opuštena atmosfera i dalje ih obavija samo s puno manje međusobnog šaptanja od djevojaka, nemaju oni toliko toga za prokomentirati.
 
Zavođenje
 
Djevojke svojim pokretima i pogledima suptilno daju znakove. Kroz godine su magistrirale trikove zavođenja. Dodatak tome je međusobno podržavanje u društvu. Frendice te potiču, komentiraju, daju upute i obavještavaju u svemu što ti se događa iza leđa.
 
Muške ekipe djeluju malo drugačije. Grupe za potporu sigurno nema, više grupa za zezanje koja će te s guštom ismijati. Suptilnost s muške strane ne postoji. Prići će i više od jednoj curi s razni upadima. Ipak, treba netko led probiti.
 
2
 
Nakon kluba
 
Kada je gotovo partyjanje, dolazi do dijela koji je svima zajednički - hrana. Većina se uputi prema pekarama i fast foodovima koji na najfiniji način ukrijepe noćnu glad. Bez obzira je li muška ili ženska ekipa, ovi gušti su jednaki.
 
Osim ako se bliži ljetna sezona pa neke djevojke paze na unos nezdrave hrane, pogotovo po noći.
 
 
Spavanje
 
Završetak izlaska je jednako drugačiji kao i početak. Curke su se unaprijed dogovorile ako će spavati kod neke. Stvari su im spremne. Četkice, roba za sutra ih već čeka. Računale su kako će spavati i već znaju podjele koja s kojom u krevetu.
 
Raniji dogovor u muškoj ekipi je rijedak, ali spavanje kod drugoga nije. U trenutku se odlučuje ako je netko nesposoban doći doma ili nema prijevoza pa će spavati na nečijem kauču, u najboljem slučaju, ako ne završi na podu ili u kadi. 
 
 
Naravno, ovo nisu stroga pravila već situacije koje su mnogi iskusili.
 
 
 
 
S.V.
 
Naslovna i ostale foto: Ilustracija

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno