Magazin

Nova sezona u novom ruhu: Poznata zagrebačka koncertna dvorana postaje najveća u Hrvatskoj! [FOTO]

Published 14.09.2018.

Kao i klubovi, tako i prostori za live svirke u novu sezonu ulaze s nekim novostima, a zagrebačka Tvornica kulture sprema veliku promjenu. Zadnjih nekoliko mjeseci ima totalno preuređenje prostora, i Velikog i Malog pogona, a kako će izgledati u novom izdanju, možete saznati već sljedećeg vikenda.

Izlasci u klubove većini su prioritet, ali nekada umjesto plesanja uz DJ-a i iste pjesme svaki vikend, treba napraviti okret i poslušati live nastup nekog benda ili izvođača. Iako možemo naći i nastupe u klubovima, posebna je atmosfera kada se radi o posjetu nekoj koncertnoj dvorani - velik broj ljudi koji u glas pjevaju, cijela dvorana kao jedna osoba - to se u klubovima ne može naći. A tu je dakako i često uključen i bolji zvuk.

Jedna od koncertnih dvorana u Zagrebu koja izborom izvođača može postati odredište bilo kome, jer dok jedan vikend tu nastupa Neno Belan, sljedeći možete naletjeti na pravu rock svirku, je Tvornica kulture.

Nova, poboljšana i povećana Tvornica kulture moći će primiti do 2200 posjetitelja čime postaje najveća koncertna dvorana u Hrvatskoj. Kapacitetom iznad Tvornice ostat će tako samo dvorane koje su prvenstveno sportski objekti poput Doma sportova ili Arene Zagreb.

1

2

3

Ako ste se koji dan u zadnje vrijeme zaletjeli u popodnevnim satima do Tvornice na kavu, dočekala su vas zatvorena vrata. Preuređivanje prostora traje već mjesecima, još od svibnja kada je održan zadnji koncert, a sve će biti gotovo i spremno za posjetitelje da uživaju već sljedećeg vikenda.

Preuređivali su se i Mali i Veliki pogon tvornice, a najveća promjena bit će vidljiva upravo u Velikom pogonu čiji se kapacitet povećao, a iako će i drugi pogon doživjeti preinake, i dalje će zadržati kapacitet do 300 ljudi, za live svirke intimnijeg karaktera.

Unutar kompletnog prostora napravljeno je mnoštvo arhitektonskih zahvata kako bi se povećale garderobe, šankovi i backstage, a upgrade će doživjeti i rasvjeta i zvuk obje pozornice.

4

2

 

Ideja koja je vodila preuređenje Tvornice bile je stvaranje prostora koji će jednako dobro funkcionirati za koncerte, partyje, predstave, evente, festivale i različite kulturne manifestacije, prostora koji će se moći lako i brzo transformirati i prilagoditi svim potrebama te koji će biti u funkciji za dnevna i noćna događanja.

Koncertni program za novu sezonu u Tvornici puni se poprilično dobro zadnjih mjesec dana, najavljuju se nastupi domaćih zvijezda, gostovanja svjetski poznatih izvođača i onih malo manje, ali i izvođači različitih žanrova, što najbolje pokazuje već sljedeći vikend kada je veliko dvodnevno otvorenje.

5

Starta se u petak, 21. rujna, s koncertom Nene Belana i Fiumensa koji će izvoditi pjesme grupe Đavoli, a sve se nastavlja odmah u subotu uz Let3, koji održavaju prvi cjelovečernji tvornički koncert nakon dugih 6 godina.

Radovi su u tijeku, sve se završava, a kako će izgledati nova Tvornica, hoće li nam i dalje ostati jedan od najomiljenijih zagrebačkih koncertnih prostora, saznat ćemo za tjedan dana.

 

M.T.

Izvor: PR

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno