Magazin

Pet razloga zbog kojih si sada doma, a još ih uvijek stigneš riješiti: Petak je i ideš van!

Published 14.09.2018.

Petak je. Skrolaš Instagramom i Facebookom nakon što si se ugodno smjestio na kauč ili krevet. Večer još nije ni počela, a ti znaš da za tebe ni neće. Barem ne u obliku odlaska u bar, druženja, plesanja i skakanja.

Odlučio si da je ovo jedan mirni petak kada ćeš se posvetiti sam sebi, što znači da ćeš se zatvoriti u četiri zida, jesti i kratiti vrijeme. Ponekad je to potrebno, ali jesi siguran da je ovaj petak baš pravi dan za to? Spremni smo na svaku tvoju ispriku i razlog, ali još važnije imamo rješenje i još bolji razlog za izlazak iz kuće/stana/doma. Nije važno gdje si, dok postoje vrata kroz koja možeš izaći van.
 
"Najavljuju kišu"
 
Jučerašnja prognoza nakon vijesti, a današnji radio voditelji najavljuju naoblačenje. Nakon toliko dana sunca i visokih temperatura, dolazi zahlađenje što smatraš jasnim znakom za ostanak doma. Ljetna odjeća je još uvijek u ormaru, a tvoje otvorene cipele ne mogu podnijeti kapljice kiše jer bi se mogle uništiti. 
 
Istina, najavljuje se zahlađenje, ali to samo znači da neće biti 25 stupnjeva. Sve stranice za vremensku prognozu najavljuju suhu večer u Zagrebu. Možda se nadvije koji oblak iznad zvjezdanog neba, ali ni inače ne vidiš baš zvijezde u centru pa ne gubiš puno. Kiša se jedino prognozira za subotu navečer, što je još važniji znak da večeras moraš van. Izvuci neki sako, zatvorenije cipele iz vlastite jesenske kolekcije i - kreni!
 
 
"Planiram gledati novu epizodu"
 
Zbog ubrzanog rasporeda kroz tjedan, od posla pa do usputnih obaveza i susreta, u glavi si 5 dana stvaraš listu serija i filmova koje želiš pogledati. Ovaj tjedan je počelo prikazivanje novih sezona serija The Mindy Project, South Park, Broad City i Better Things, a i nova serija American Vandal koju razmišljaš da počneš gledati. Uz epizode serija koje usporedno gledaš već dulje vrijeme, izlazak ti uopće nije privlačan.
 
Tjedan je možda bio naporan, ali to ne bi trebalo uništavati tvoj društveni život. Nedjelje su stvorene za odmor i razvlačenje, a ako kreneš s time već u petak do nedjelje će ti dosaditi. Nagradi se s pićem te se nađi s ekipom da ti vikend krene pozitivnom vibrom. Ako svejedno težiš za uživanjem ispred ekrana, odi u kino s prijateljima i napravi od toga ugodan izlazak. 
 
 
"Nitko neće van"
 
Nabrijan si na izlazak od srijede kada si krenuo s porukama. Zvao si ekipu faksa, ali su im posljednji dani učenja prije ispita, frendovi koje znaš već godinama otišli su za vikend s boljom polovicom i više ne znaš čije ime utipkati u WhatsApp i Messenger. Oni koji su u mogućnosti, bacaju na tebe sve moguće isprike.
 
Tuđe isprike postaju tvoje. Naučeni smo na izlaske u velikim grupama ljudi. Ovo je odlična prilika da iskusiš noćni provod sam. Zvuči malo strašno i daleko izvan vlastite ugodne zone, ali treba i to probati. Odlazak u klub bi te možda stavio u puno neugodnih situacija zato probaj otići u neki više plesni klub ili na koncert. Preporučujemo večerašnji party u Boogalou  gdje možeš uživati u zvuku 80-ih ili nešto potpuno drugačije kao koncert Leprousa u Močvari. Isprike više nema, samo prilika za potpuno novo iskustvo za koje ti ne treba nitko drugi.
 
 
"Nisam raspoložen za izlaske"
 
Ponekad ti jednostavno nije dan za ludovanje u klubu, ali ono često zna biti posljedica prijašnjih događanja. Možda je nedavno bila neka svađa ili je pukla ljubav, ali to ne treba biti razlog za ostajanje doma - upravo suprotno. Meni za večer je kupljen, vrećice čipsa i keksi čekaju na tebe, a popis filmova u tim kriznim situacijama je spreman. Već cijeli tjedan gledaš trailer za onaj glupi tinejdžerski Netflixov film Sierra Burgess Is A Loser ili želiš po peti put gledati Taken 2, ali to možeš i u nedjelju. 
 
Odbaci sve te stereotipne situacije i nazovi najbolje frendove. Preko neugodnih i tužnih događanja najbolje je prijeći uz dobro društvo i još bolju zabavu. Sredi se i uloži popodne u sebe, a onda to navečer pokaži drugima. Otvora se H2O gdje će svaka druga pjesma biti prikaz tvoje boli, stoga nemoj takav party propustiti.
 
 
"Nismo se uspjeli dogovoriti"
 
Ima vas 15 i svi želite van, ali nitko nije čuo za kompromis. Već toliko puta je izlazak propao jer se niste uspjeli dogovoriti. Nekad se uskladite savršeno i potrebno je pet minuta da se svi ujednače, ali ovo nije bio jedan od tih dana. Želio si vani, ali više ne jer su ti uništili volju za sve.
 
Razlog koji je najgori jer se vidi ta želja, a isprika je jasna, ali je glupo. Ružno zvuči, ali ne znamo kako drugačije reći. Petak je i ide se van! Svaka ekipa ima mjesto koje joj je favorit, stoga samo predloži da se svi tamo nađete. Ne morate se unaprijed dogovoriti gdje ćete, to možete po putu riješiti, najvažnije je da se nađete i krenete. Sve ostalo je lako! Nakon što krenete piti, možete otvoriti popis događaja i izbrati gdje dalje. U nastavku je pomoć za izbor mjesta...
 
>>> Gdje izaći za vikend u Zagrebu? Evo naših prijedloga za izlazak!
 

 

A sada, u izlazak!

 
 
 
S.V.
 
Naslovnica foto: Ilustracija 
 

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno