Magazin

Kada se DJ napije i krene imati 'super' ideje: Organizira party na kojem će se 5 sati puštati ista pjesma non stop!

Published 24.09.2018.

Koliko puta u jednoj večeri možete čuti istu pjesmu prije nego vas dovede do ludila i zamrzite i pjesmu i klub i DJ-a koji tu večer pušta glazbu? U dosta se klubova svakog vikenda vrte iste stvari, a isto je i na tematskim večerima, nakon nekog vremena već točno znate koja pjesma slijedi, a što kada bi se cijelu jednu večer vrtjela ista stvar.

Ima nekih pjesama koje kada zasviraju u klubu to jednostavno bude to - napuni se plesni podij, svi pjevaju i plešu, atmosfera bude posebna tih par minuta. Ali onda pjesma završi i oduševljenje kao da splasne. Sigurno ste si barem jednom pomislili, da bar DJ pusti tu stvar još jednom. A što kada bi je stvarno pustio još jednom? Pa onda još jednom? I tako 5 sati? Ista stvar, ispočetka i ispočetka cijelu večer.

Taj si je izazov zadao jedan britanski DJ koji sprema humanitarnu klupsku večer na kojoj će 5 sati puštati istu pjesmu. U klubu The Exchange koji se nalazi u Bristolu u Velikoj Britaniji, 30. studenog DJ Michael Savage preuzima DJ pult i ostvaruje ideju koju je dobio mrtav pijan tijekom jednog izlaska. Pet sati će u klubu puštati hit američke grupe Toto "Africa". Nema tko ne zna ovu pjesmu, a ako netko i ne zna, u ovih 5 sati će je zasigurno naučiti od početka do kraja.

Prije nekoliko godina ovaj je DJ dobio blesavu ideju dok je vani pio s ekipom koja sada postaje stvarnost. Pjesma "Africa" izašala je 1982. godine i najveći je Totov hit, a kada želi napuniti plesni podij, Michael otkriva da je ovo stvar koju pusti.

Tako će se na jednu večer od 23 sata pa sve do 4 ujutro u glavnoj prostoriji bara non stop vrtjeti "Africa", a u susjednim prostorima svirat će cover verzije i remixevi ovog klasika.

Dok će posjetitelji moći doći i otići kada im bude dosta, oni koji neće moći otići su zaposlenici bara - neće im biti lako i s njima najviše suosjećamo.

Izbor pjesme se poklopio s temom večeri - jer radi se o humanitarnom događanju na kojem će se skupljati prilozi za siromašne ljude koji žive u ruralnim područjima sjevernog Malawija u Africi. DJ je otkrio da je jedna osoba već dala donaciju te da se radi o nekome tko pod svaku cijenu želi izbjeći cijeli ovaj party. I od tuda je došla zabavna ideja - ljudi mogu uplatiti donaciju tako da se međusobno klade koliko će svatko izdržati u klubu - ili jednostavno mogu donirati "samo da ne bi morali ići na ovo događanje".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E L O i S E (@m1ssgr1m) on

 

Ovo je samo dokaz da nijedna ideja, koliko se god glupa činila i koliko god bili pijani kada vam je pala na pamet - nije loša i nemoguća za provesti u djelo.

Kao da 5 sati nije dovoljno, DJ Michael želi pomaknuti sve granice izdržljivosti koje postoje i puštati pjesmu 12 sati - da li će mjesto na kojem se održava party to odobriti ili ne - ne zna se.

 

M.T.

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno