Magazin

Koji gradovi u svijetu imaju najveći broj barova i gdje je u cijeloj toj priči Zagreb?

Published 26.09.2018.

Barova u Zagrebu ima sve više i više, nema ulice u koju možete skrenuti, a da u njoj nema barem nekoliko barova. A iako je Zagreb u usporedbi sa svjetskim, ali i samo europskim gradovima kao što su London ili Berlin mali grad, čini se da barova ne nedostaje.

Izbrojati sve barove u gradu nije lako, pogotovo zato što se na mjesečnoj bazi nekoliko otvori, a uvijek se i neki zatvore. Ali, Alpha Travel Insurance su odlučili pristupiti izazovu i napraviti interaktivnu mapu svijeta na kojoj će u fokus staviti destinacije - tj. gradove, koji imaju najveći broj barova.

Dok će neki destinaciju za putovanje birati po tome kakvo je vrijeme tamo, zbog prirodnih znamenitosti, neobičnih aktivnosti u kojima se može sudjelovati... za neke je najbitnije kakav je noćni život i da li se ima gdje za izaći. Tko voli po danu razgledavati znamenitosti, a kada padne noć obilaziti barove i klubove, neće otputovati u grad gdje je izbor mjesta za izlaske siromašan. A koji su to svjetski gradovi koji imaju najveći broj barova? Alpha Travel Insurance proveli su neko vrijeme na Trip Advisoru kako bi došli do ove top liste. Pretražili su sve najveće svjetske gradove putem ove stranice i zapisivali broj barova.

h

Ono što je bitno napomenuti je da se broj barova u gradovima mijenja vrlo često, pa tako i podaci koje su oni izdvojili prije dva tjedna više nisu u potpunosti točni, ali prevelike razlike u ljestvici nema jer grad koji je prvi na listi vodi s daleko najvećim brojem.

Njihova top lista izgleda ovako:

1    London (Velika Britanija) - 1327
2    Tokyo (Japan) - 955
3    New York (SAD) - 875
4    Madrid (Španjolska) - 865
5    Barcelona (Španjolska) - 733

6    Prag (Češka) - 601
7    Berlin (Njemačka) - 596
8    Rim (Italija) - 523
9    Chicago    (SAD) -    517
10    Istanbul (Turska) - 421
11    Pariz (Francuska) - 368
12    Milano (Italija) - 344
13    Los Angeles (SAD) - 291
14    Las Vegas (SAD) - 290
15    Moskva (Rusija) - 284
16    San Francisco (SAD) - 275
17    Dublin (Irska) - 264
18    Houston (SAD) - 261
19    Hamburg (Njemačka) - 244
20    Amsterdam (Nizozemska) - 243

Nije iznenađujuće da je London vodeći po broju barova, a koji bi bili top 5 gradova s najmanje barova? Ako volite izlaske i večeri na putovanjima provodite u istraživanju noćnog života i barske ponude, ovo su destinacije koje nikako nisu za vas i na kojima ćete umrijeti od dosade.

1. Abu Dhabi (Ujedinjeni Arapski Emirati) - 5
2. Perth (Australija) - 18

3. Luxembourg (Luxembourg) - 21
4. Basel (Švicarska) - 21
5. Stockholm (Švedska) - 27


A Zagreb? Iako ga oni na svoju listu nisu uvrstili jer osim što je manji grad od svih na listi pa nije imao ni šanse, ali nije ni toliko slab s barovima da bude jedan od onih koji imaju najmanje. Moglo bi se reći da je u zlatnoj sredini, sa 101 barom, ako je vjerovati podacima na Trip Advisoru.


M.T.

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno