Magazin

Nekoliko berlinskih noćnih klubova provodi hvalevrijednu akciju: Beskućnici će u njihovim prostorima moći spavati!

Published 06.12.2018.

Zimski mjeseci su stigli, temperature se tijekom noći spuštaju i ispod nule, zbog čega je ovo vrijeme godine posebno teško za one koji nemaju krov nad glavom. Nije ugodno provesti noć na otvorenom u Zagrebu, a jednaka je situacija i u Njemačkoj u Berlinu. Nekoliko je noćnih klubova odlučilo pomoći beskućnicima i barem im na jednu večer pružiti mjesto za spavanje.

Bez obzira iz kojeg su se razloga našli u situaciji u kojoj jesu, beskućnicima u ovim zimskim mjesecima nije lako. Hladnoća i oborine posebno otežavaju pronalaženje suhog mjesta za spavanje. Toga je svjesno i nekoliko berlinskih klubova koji su odlučili pomoći onoliko koliko mogu. Radi se o techno klubovima koji redovito u večernjim terminima organiziraju partyje, ali u siječnju i veljači, svaki tjedna će jednu večer pauzirati standardni program i zatvoriti klub te ga pretvoriti u prenoćište za beskućnike.

Za sada su se u ovu akciju uključila dva kluba, Astra Kulturhaus i Bi Nuu, a kako se radi o manjim prostorima, ne mogu primiti velik broj ljudi, tako će u njima biti smješteno 15 žena i 25 muškaraca. Backstage i predvorje preuredit će za tu svrhu u spavaonice.

Čovjek koji vodi oba kluba, Torsten Brandt, dosjetio se ove akcije i krenuo odmah u realizaciju, a svemu je predvodio i tulum prije nekoliko tjedana kada su se skupljala novčana sredstava za pomoć beskućnicima.

U Berlini živi oko 8000 ljudi bez krova nad glavom tako da su ovakve akcije uvijek dobrodošle, a ovo je prvi puta da su noćni klubovi odlučili pružiti pomoć na svoj, pomalo neobičan, način.


 

M.T.

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno