Magazin

Dolaze vikend i mamurluci - Ova fina hrana je dokazano lijek i za najgore posljedica pijanstva!

Published 03.01.2019.

"Lijekovi" koji se preporučuju kao savršeni u borbi protiv mamurluka često nisu stvari koje su fine i koje bismo rado pojeli ili popili jutro nakon izlaska, ali jedno novo znanstveno istraživanje otkrilo je nešto što bi se velikom broju ljudi moglo svidjeti.

Koji je najbolji način za smanjiti i/ili pobijediti grozan mamurluk dan nakon ludog izlaska? Ima bezbroj načina i sastojaka koji se preporučuju da ih konzumirate, kao i onih koji su znanstveno dokazani da pomažu. Međutim, ako se radi o nečemu što ne zvuči fino ili nečemu što nemamo kod kuće, teško da ćemo i provjeriti da li stvarno pomaže. No, ono što su znanstvenici nedavno otkrili kao odličan lijek za mamurluk je obrok koji se složi u trenu, a sastojke vjerojatno svatko ima kod kuće.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Proteome Research dalo je ukusno rješenje za mučnine uzrokovane alkoholom: pohani kruh uz dodatak muškatnog oraščića pomoći će vašoj jetri da se lakše izbori s toksinima, piše Index.hr.

r
 

>>> Savjeti zlata vrijedni: Konobari otkrivaju kako izbjeći one grozne mamurluke koji nam se svima dogode nakon vikenda


Znanstvenici su došli do zaključka da muškatni oraščić može pomoći da ne dođe do oštećenja jetre zahvaljujući sposobnosti obnavljanja zdrave razine raznih lipida u tijelu.

Stoga, iako se možda ne nalazi na vašem uobičajenom jelovniku, uvrstite u svoju prehranu pohani kruh koji se brzo i jednostavno priprema.

Umutite jaje, mlijeko, sol i muškatni oraščić pa u smjesu uronite krišku kruha. Prepržite kruh sa svake strane oko tri minute, a prije serviranja ga možete preliti javorovim sirupom koji sadrži 54 antioksidansa, od čega je pet jedinstvenih.




M.T.

Naslovna foto: Freepik

Izvor

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno