Magazin

Najpoznatiji američki techno DJ Seth Troxler po prvi put dolazi u Zagreb na #WELOVESOUND festival

Published 19.03.2019.

Seth Troxler, jedan od najpoznatijih i najtraženijih svjetskih DJ-a elektroničke glazbe prvi puta dolazi u Zagreb. Američki DJ nastupit će na open air festivalu #WELOVESOUND koji će se održati 1. lipnja na Velikom jezeru Jarun. Treće izdanje festivala još jednom će okupiti tisuće ljubitelja elektroničke glazbe koji će od 16 sati pa sve do jutra uživati u nastupima nekih od najboljih svjetskih DJ-a.

Zagrebački #WELOVESOUND open air festival već je postavio visoke standarde u prethodne dvije godine kada je ugostio neke od najcjenjenijih svjetskih zvijezda na sceni elektroničke glazbe, ali ove godine je pomaknuo i taj limit. #WELOVESOUND će ugostiti ime svjetskog glasa koje još nikad nije imalo priliku nastupiti pred zagrebačkom publikom.

Seth Troxler je 2013. godine proglašen najboljim DJ-em na svijetu prema izboru renomiranog časopisa Resident Advisor, a svoju globalnu slavu zaslužio je svojim najraznovrsnijim setovima i enciklopedijskim znanjem od ranog Chicago housea i minimal techna do indie rocka i ambijentalne glazbe. Ovaj Amerikanac odrastao u Detroitu, s trenutnim adresama u Berlinu, Londonu i Ibizi, resident je prestižnih svjetskih klubova DC10 na Ibizi, Fabric u Londonu, Trouw u Amsterdamu i Output u New Yorku, ali i vlasnik vrlo uspješnog restorana Smokey Tails u Londonu što otkriva još jednu njegovu veliku ljubav – hranu. Troxler je posebnu pažnju javnosti privukao 2016. godine sudjelovanjem u humanitarnom pohodu na planinu Kilimandžaro kada je prikupio milijun dolara za borbu protiv raka mozga.

r

Uz Setha, na #WELOVESOUND festivalu nastupit će i miljenica zagrebačke publike Sonja Moonear. Nakon što je prošle godinje, unatoč ljetnoj kiši, zapalila nekoliko tisuća posjetitelja na livadi pored Velikog jarunskog jezera, Sonja se kako saznajemo i sama poželjela vratiti u Zagreb. Jedna od tri najtraženije DJ-ice svijeta, poznata je po svojim eklektičnim setovima, bogatoj kolekciji gramofonskih ploča i “zaraznoj” energiji koju mogu osjetiti svi posjetitelji na podiju. Tijekom svoje bogate karijere surađivala je s velikanima elektroničke glazbe kao što su Ricardo Villalobos, Luciano, Carl Craig te postala član poznate berlinske etikete Perlon.

Od domaćih izvođača, programu će se pridružiti Andrea Ljekaj, nagrađivani producent i međunarodni DJ s izdanjima na glazbenim etiketama Get Physical, Einmusika, Save Us i Selador.  Glazba Andree Ljekaja svirala je dosad na BBC radiju, Boiler Room-u, Burning Man-u, kao i u DJ setovima Joris Voorn-a, Laurent Garnier-a, Maceo Plex-a, Dubfire-a, Dj Harvey-a, Jamie Jones-a, Mandy-a i Noir-a. Šira javnost za Andreu je mogla čuti prošle godine kad je izdan njegov remiks za hrvatsku divu Josipu Lisac.

r

Early bird ulaznice su rasprodane dok su trenutno u prodaji regularne ulaznice po cijeni od 200 kuna. Ulaznice će dan prije festivala i na ulazu iznositi 300 kuna. Ulaznice koje uključuju open air i afterparty, dostupne su u prodaji putem Entrio i TISAK MEDIA prodajnih mjesta, a online putem službene web stranice festivala.

Prijašnja izdanja festivala ugostila su velika DJ imena kao što su Ricarda Villalobos, The Martinez Brothers, Loco Dice, Chris Liebing, Enzo Siragusa, Timo Maas i tINI, a atmosferu prošle godine pogledajte ovdje. Festival #WELOVESOUND održava se treću godinu zaredom u suradnji s Gradom Zagrebom i TZ Grada Zagreba, a festival orgnaizira iskusna ekipa koja stoji iza Sonus festivala, treću godinu zaredom proglašenim najboljim festivalom u Hrvatskoj.

 

PR

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno