Magazin

Aquarius ponovno pleše u tanzen ritmu - ovog petka Djuma Soundsystem i Andrea Ljekaj predstavljaju Get Physical premijerno u Zagrebu!

Published 17.05.2019.

U sedmoj epizodi prve sezone, sad već dobro poznati klupski program “tanzen” u petak 17. svibnja u Aquarius dovodi izvanredne goste okupljene oko Get Physical labela koji se prvi puta direktno predstavlja u regiji, na eventu pod nazivom tanzen Gets Physical.

Get Physical su u Berlinu prije 17 godina utemeljili M.A.N.D.Y., DJ T i Booka Shade, a od tada su jedan od vodećih autoriteta u elektroničkoj glazbi i konstantni pokretači inovacija. Kako im i ime kaže, njihova glazba nadilazi sve uobičajene postavke i pretvara se u gotovo fizički opipljiv entitet, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim i beskompromisno pozivajući na ples… ili, u našem slučaju, na tanzen :)
 

Djuma Soundsystem počeo je kao duo, no posljednjih godina pod tim imenom solo stvara Norvežanin Mikkas koji je ipak uspio zadržati prepoznatljiv zvuk neraskidivo povezan s imenom. Njegova se selekcija proteže od disca, preko housea i techna, koje začinjava sanjivim melodijama te tako suptilno, ali odlučno ispunjava klub emocijama.
 
tanzen

Roland Leesker zaljubljenik je u elektroniku još od 1989., kada je debitirao kao DJ na distinktivnoj frankfurtskoj barskoj sceni. Znanje je upijao i radeći u lokalnoj trgovini vinila Derlirium Records gdje je redovito bio u kontaktu sa Svenom Väthom, Laurentom Garnierom i DJ T.-jem.
 
Za mene, dobar house podrazumijeva rekonekciju s dušom, i upravo to je vibra koju pokušavam stvoriti kad puštam glazbu ili ju stvaram, kaže ovaj stručnjak, koji je inspiraciju i iskustva tijekom godina crpio i kroz suradnje s brojnim drugim umjetnicima. U dnevnom boravku Ricarda Villalobosa njih su dvojica stvarali pod umjetničkim imenom ER + ER, u podrumu njujorškog Satellite-a kreirao je melodije s Johnom Selwayjem, a u Wild Pitch Clubu kreativnu oazu stvorio je skupa s Cajmereom i ATA-om.
 
Andrea Ljekaj, nositelj 2 Ambasador nagrade te jedno od najistaknutijih domaćih DJ i producentskih imena posljednjih godina, s međunarodnim pedigreom. Zvuk Andree Ljekaja opisuju kao čudnovat, euforičan i snažan. On je višestruko nagrađivani producent i međunarodni DJ, koji je, među ostalim, izdavao za labele Get Physical, Einmusik, Save Us i Selador. Njegov je zvuk neupitno svjetski - poznat je po kvalitetnim produkcijama, izuzetno uspješnim Above Humans, Mantra i Filo izdanjima, kao i po ostalim radovima poput remixeva za Brooklynskog velikana Brian Cida, te za najveću hrvatsku glazbenu divu Josipu Lisac. Andreina glazba vrtjela se na BBC Radiju, Boiler Roomu, Burning Manu, u DJ setovima Joris Voorna, Laurent Garniera, Maceo Plexa, Dubfirea, Jamie Jonesa, Mandyja, Eli & Fur, Noira… Uz to dodajmo i njegovu zaslugu te rad na recentnom EP izdanju “Croatia Gets Physical” gdje je svojoj malenkosti pridružio Marinu Karamarko i Insolate na prvom sve-hrvatskom izdanju labela Get Physical. Bravo Andrea!
 
 
I za kraj, Marc Grabber, poznati je osnivač Valkana Beacha koji je ostao jedan od najzapamćenijih festivala 2000-ih. Grabber je surađivao s imenima kao što su Circulation, Molono.Bass, Rene Bourgeois, Marc DePulse, Just Her, Pete Gooding, Pete Fij (Adorable), Dzihan & Kamien, Chris Coco, Haris Custovich, Da Fresh, Andrea Ljekaj i Partito Jesus Comunista. Predstavljao se i na otvorenjima Deep Disha i Global Undergrounda, a u posljednje je vrijeme koncentriran na svoju klupsku večer Alluvion, koja je, među ostalima, ugostila Sandrina, Magdalenu i Petra Dundova.

Fanovi tanzena će, uz regularni party u Aquariusu čija se vrata otvaraju u 23 sata, u petak dobiti i priliku u nešto ležernijoj atmosferi upoznati sve umjetnike okupljene oko sedme epizode – prvi kat Pločnika, PDV record store organizira službeni Meet & Greet event. Ulaz je besplatan, svi su dobrodošli, a gore navedeni DJ-i će vas od 19 do 21 čekati na warm-upu, s osvježavajućim pićima i zavodljivim melodijama. Usput možete ugrabiti i poneki originalni poklon koji su vam osigurali Get Physical i Tanzen Kollektiv.

Ulaznice u pretprodaji potražite u sustavu Entrio. Tanzen Kollektiv i Mastercard omogućili su svim posjetiteljima 10% popusta na kupovinu ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama!

Na vratima kluba ulaznice ćete isključivo gotovinom moći kupiti u petak 17.5. od 23:00. Vidimo se u Aquariusu!

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno