Magazin

Posjeti Freemental Festival - Beta izdanje upotpunjeno je eko akcijom i novom pozornicom

Published 21.06.2019.

Ponosni smo što možemo najaviti veće, naprednije i glazbeno šire izdanje FreeMental festivala koji predstavlja tri raskošne pozornice na bajkovitom otoku Cresu.

Ovogodišnji Freemental Festival otvara svoja vrata 15. kolovoza i trajat će 4 dana i 3 noći do 18. kolovoza pokraj plaže Tarej na otoku Cresu. Uoči festivala organizirana je akcija prikupljanja sredstava za čišćenje plaže Tarej putem Indiegogo kampanje. Zelena akcija na koju su dobrodošli svi volonteri održavat će se 29. i 30. lipnja, a cilj je prikupiti što više sredstava u svrhu informiranja ljudi o recikliranju i kulturi ponovne upotrebe.

b

6

6

Osim ekološke akcije na otoku, Freemental ekipa od ove godine na festivalu predstavlja i dub/reggae pozornicu koja će upotpuniti glazbeni spektar elektroničke glazbe, a posjetitelji mogu zasvirati i svoj omiljeni instrument na maloj "jam session" pozornici. Time se odaje počast 50. obljetnici od održavanja povijesnog Woodstock festivala Organizatorska platforma FreeMentala već je nadaleko poznata po podršci i predstavljanju regionalnih glazbenika, a od ove godine "pojačanja" na Psylogic pozornicu dolaze iz Njemačke i Slovenije. Radi se o Sangoma records i Forestdelic records, međunarodno cijenjenim izdavačkim etiketama. Psylogic pozornica predstavlja brojne domaće DJ-e iz kolektiva kao što su Oddvod, Pistolero, Saso Mange i druge izvođače koje proaktivno na sceni djeluju tijekom cijele godine. Biologic pozornicu krasi najšarolikiji spektar elektronike gdje će posjetitelji moći poslušati Indrine world/chill/etno trake, Garsovu techno selekciju, pokoji Mayixov breakbeat, Val Vasharov trance, Kiwijev šarmantni afro i brojne druge fantastične DJ-e. Dub/reggae snage branit će Digitron Sound System, Dr. Obi i Anja G., Sandokan Hifi, Slavonija Vibes Syndicate, Haspar...

f

Osim uživanja u glazbi posjetitelji će imati priliku pokazati umjetnost u rukotvorinama, sudjelovati u različitim radionicama, posjetiti kino te okusiti domaće rakije iz krajeva diljem Lijepe naše. U sklopu festivala organizirano je i kampiranje na lokaciji te je moguće postaviti šator ili hammock, a posjetitelji će odmah po dolasku dobiti vreće za smeće, višenamjenske posude i pepeljare.

g

Ulaznice su dostupne u prodaji po cijeni od 450 kuna, odnosno 65 eura za četverodnevni doživljaj festivala, a na ulazu će se prodavati po cijeni od 600 kn ili 80 eura. Na ulazu će se naplaćivati i turistička pristojba u iznosu od 8 kn ili 1 euro koju su posjetitelji obavezni platiti shodno pravilima na otoku. Organizatori mole posjetitelje da se pridržavaju pravila o zaštiti okoliša te da se poštuje tuđa privatnost.
 

PR

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno