Magazin

Ormarići za lijekove – nova moda partijanja

Published 02.11.2011.

Nekad su roditeljski kabineti s cugom bili glavna meta tuluma. Danas škvadra giba većinom prema kupanici, otvara pretince s lijekovima i traži sve se može progutati s viski-kolom a da nisu tablete protiv ćelavosti...

Cuga je out. Osim ako se s njome ne kljukaju tabletice svih oblika i boja. Pharming parties, kako ga nazovaju na engleštini, sve je učestaliji oblik kućnog tulumarenja. O čemu je riječ? Pa upravo o onome na što mislite. Ekipa na tulumu izvlači sve moguće i nemoguće tablete koje im starci koriste pa ih gutaju kao mentos bombone. Antidepresivi, anestetici, sedativi, kojekakvi upperi ili downeri... sve što razvaljuje kemiju mozga i stvara osjećaj nasmiješenog kretenizma.

Vicodin, OxyContin, Ritalin, lijekovi protiv kašlja, još ako dolaze kao fini sirup..mila majka. Ne treba ti ni đusvotka. Ali furka je ful ozbiljna u najgorem mogućem smilsu. Lijekovi na recept uglavnom imaju pojačano djelovanje ako se koriste s alkoholom, a situacija je totalno nepredvidljiva ukoliko se miješaju sa drugim tabletama. No, u tome je čitava fora za partijanere. Domaćin na stol servira ne sendviče za zimskom i kiselim krastavcima, ili maminu sarmu od prekjučer, nego platu izmiješanih tableta. Plata od tableta naziva se  'tray mix', a dođe nešto poput švedskog stola, pogotovo ako u jednom trenutku zabrijete da ste u Švedskoj.

Tabletarska ekipica

Ima tabletarska ekipica i svoj sleng. 'Big boys', 'cotton' i 'kickers' znači da je riječ o anestetiku. 'Chill pills', 'tranq' ili 'french fries' – sedativi. Netko kreće s podizačima raspoloženja (uppers) neko odma želi zabrijati na depru i istripati da ga progoni banda plišanih nedvjedića (downers). Alkohol u tim kombinacija služi navodno za vraćanje raspoloženja, no malo sumnjamo. Tko god se ikada svosjki uneredio cugom zna da postoji trenutak nakon kojeg prestaje biti zabavno i počinje raditi sila uzgona u želucu. Mada... i to možemo shavtiti kao varijantu 'high'-a. Glavno da se kreće prema gore...

Pharming parties - loša ideja

Kad sve zbrojimo, oduzmemo i podijelimo s trinaestim korijenom od sedamnaest, pharming parties su, onak, loša ideja. Tablete idu protiv svih zakona gastronomije i urednog tulumskog ubijanja pizzom i kebabom. No ako ste već zapeli nasumično si zlostavljati ono malo inteligencije što nam je ostalo na planeti,  zar nije jednostavnije ljubazno pitati depresivne starce nakon nedjeljnog ručka da bi se baš, recimo, uništili sa njihovim tabletama protiv začepljenja crijeva. Svi znamo da lijepa riječ sva vrata otvara, pa što ne bi i dupe.

Krešimir Dujmović

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno