Pravila privatnosti

Tvrtka Domino efekt d.o.o., vlasnik ove web stranice, posvećuje veliku pozornost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Domino efekt d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja prilikom posjete ove web stranice.

Obrada osobnih podataka vrši se na način kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka. Molimo Vas pažljivo pročitajte ova Pravila prije nastavka korištenja web stranice. Za sve dodatne informacije javite nam se na info@tulumarka.com.

Voditelj obrade osobnih podataka

Voditelj obrade osobnih podataka je tvrtka Domino efekt d.o.o. Voditelj obrade određuje svrhu, uvjete i način obrade osobnih podataka.

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Službenik za zaštitu osobnih podataka obrađuje osobne podatke u ime voditelja. Tvrtka Domino efekt d.o.o. imenovala je službenika za zaštitu osobnih podataka, kojeg možete kontaktirati u vezi načina na koji se obrađuju vaši podaci i drugih pitanja oko zašite osobnih podataka. Kontakt: branimir@tulumarka.com.

Osobni podaci koje obrađujemo

'Osobni podaci' označavaju sve podatke koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi (primjerice, ime, poštanska adresa, mail i slično).

Vaše osobne podatke obrađujemo isključivo na temelju vaše privole. Domino efekt d.o.o. ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada se nam ih Vi dostavite i učinite dostupnima (npr. prilikom registracije na web stranicu, prijave na nagradni natječaj i slično), čime pristajete i dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Osobne podatke prikupljamo sukladno važećim propisima i to kako bismo vam npr. mogli poslati izmjene i novosti elektronskom poštom, odgovoriti na vaša pitanja, primjedbe i komentare.

Kakve podatke prikupljamo?

Ovisno o uslugama koje upotrebljavate, prikupljamo različite vrste podataka od vas i o vama. Prvenstveno prikupljamo podatke koje ste naveli prilikom registracije na našu web stranicu. Radi se o nužnim podacima za funkcioniranje usluge koju tražite (npr. mail adresa, korisničko ime i slično).

Prikupljamo sadržaje i druge podatke koje unosite prilikom upotrebe naših usluga, uključujući one koje unesete kada se registrirate za račun, izrađujete ili dijelite sadržaj te kada šaljete poruke ili komunicirate s drugima.

Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina bez osigurane privole roditelja. Napominjemo da za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ponekad ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Roditeljima i skrbnicima preporučamo da informiraju osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

Svrha obrade osobnih podataka

 Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo na vaš zahtjev i uz vašu privolu, a s osnovno svrhom korištenja usluge i servisa za koji se prijavljujete / registrirate.

Vaše podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:

Otvaranje korisničkih profila na web stranici

Sudjelovanje u anketama, upitnicima i nagradnim natječajima

Pružanje odgovora na pitanja koja nam postavite ili na Vaše savjete, komentare, prigovore i sl.

U trenutku slanja vaših podataka / registracije za korištenje neke od naših usluga vi nam dajete izričitu privolu za pohranu i obradu vaših osobnih podataka.


Korištenje vaših podataka

Vaše osobne podatke koristit ćemo isključivo na način kako je propisano ovim Pravilima privatnosti, odnosno za osiguravanje usluge na koju se prijavljujete i pružanja podrške za istu.

Ne prodajemo, ne prenosimo, ne otkrivamo podatke koje prikupljamo na našim web stranicama nikome izvan tvrtke Domino efekt d.o.o. bez Vaše privole, osim (1) u slučajevima propisanim zakonom i kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza, (2) u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite Vašeg života ili tjelesnog integriteta, a Vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu Vaših osobnih podataka, (3) u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu, (4) u slučajevima kada ste Vi sami objavili te podatke te (5) u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite naših legitimnih interesa.

Vaše osobne podatke ćemo čuvati samo tijekom vremena koje je nužno radi ostvarenja ranije navedenih svrha obrade.

Sigurnost podataka

Tvrtka Domino efekt d.o.o. ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost vaših osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Vaši podaci su u svakom trenutku sigurni i zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Domino efekt d.o.o. koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših osobnih podataka.


Upotreba kolačića

Ova web stranica koristi tzv. kolačiće (eng. 'cookies'). Kolačići su mali dijelovi teksta koji se upotrebljavaju za pohranu podataka u web-preglednicima, a koristimo ih kako bismo vam pružili što kvalitetniji prikaz sadržaja i korištenje naprednih funkcionalnosti naše web stranice. Kolačiće koristimo i za mjerenje posjećenosti web stranice, oglašavanje i druge marketinške potrebe. Više o kolačićima koje koristimo pročitajte ovdje.

Vaša prava u vezi s osobnim podacima

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim tvrtki Domino efekt d.o.o. i web stranici koju koristi. Davanje privole za obradu osobnih podataka nije obvezno, ali odbijanje davanja privole na obradu podataka kako je iznad navedeno, može korisniku onemogućiti korištenje svih ili nekih sadržaja koje nudi web stranica, ili onemogućiti dobivanje informacija o proizvodima/uslugama koje nudi Domino efekt d.o.o.

Sukladno propisima kojima se štite vaši osobni podaci, u svakom trenutku možete zatražiti  ispravak ili brisanje vlastitih osobnih podataka ako su isti nepotpuni, netočni ili njihova obrada nije u skladu s odredbama pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

Vaša prava uključuju:

Pravo na pristup: korisnici čiji se podaci obrađuju imaju pravo o tome dobiti potvrdu kao i pristup osobnim podacima koji se  na njih odnose i informacijama o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka, primateljima podataka, razdoblju za koje će podaci biti pohranjeni te drugim pravima.  

Pravo na ispravak podataka: korisnici imaju pravo zatražiti izmjenu netočnih osobnih podataka ili nadopunu nepotpunih podataka.

Ovdje je važno naglasiti da svi registrirani korisnici imaju pristup svojim podacima i mogu ih urediti/izmjeniti izravno putem korisničkog računa.

Pravo na brisanje: korisnici imaju pravo na brisanje osobnih podatka koji se na njih odnose. Registrirani korisnici mogu sami obrisati svoj korisnički račun.

Pravo na povlačenje privole: Korisnici u svakom trenutku imaju pravo povući ranije danu privolu za obradu osobnih podataka.

Pravo na ulaganje prigovora na obradu, na ograničenje obrade te na prenosivost osobnih podataka.

Za sva pitanja zaštite osobnih podataka, kao i radi ostvarenja gore navedenih prava, molimo Vas obratite se na kontakt adresu – branimir@tulumarka.com.

Pravo na prigovor nadzornom tijelu: ukoliko smatrate da su Vaša prava povrijeđena, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Završne odredbe

Svaka promjena naše politike zaštite privatnosti bit će objavljena uz ovu izjavu o zaštiti privatnosti, na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.

Potvrđujete da ste upoznati s ovom Politikom zaštite privatnosti te dajete privolu tvrtki Domino efekt d.o.o. da prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke sukladno zakonskim propisima i svrhi korištenja usluga za koje se prijavljujete i dostavljate svoje podatke.