Magazin

Još jedna techno poslastica u režiji WMC Zagreb

Published 03.03.2016.

Winter Music Conference u Hypo Centar nedugo nakon rasprodanog prošlog eventa ponovno dovodi odlična imena techno i underground scene...

Nakon što je Zagreb plesao kao jedno uz Jay Lumena i Marka Nastića u subotu 20.veljače, WMC nastavlja pohod na metropolu već 12. ožujka sa gostovanjem Oxie, Spartaquea i Davida Moleona.
wmclineup
Omanje produkcijske poteškoće koje su pratile prvi WMC održan u prosincu, posve su 'ispeglane' dok se kongresna dvorana Hypo Centra pokazala kao pun pogodak u smislu akustike, pristupačnosti i komfora za posjetitelje koji su je ispunili do posljednjeg mjesta. Kako je to točno izgledalo 20. veljače, možete pogledati
ovdje.
hypo2002
Lokacija za sljedeći event tako ostaje ista, uz najavu još raskošnije produkcije od strane organizatora. Ono što već sada djeluje raskošnije svakako je i lista headlinera predvođenih francuskim DJ-em i producentom Olivier Raymondom poznatijim kao Oxia. Oxia se glazbenom produkcijom bavi još od davne 1991. a njegov veliki hit Domino našao se u ovom ili onom trenutku na playlisti gotovo svakog DJ-a, od poznatih do posve nepoznatih te tako zaslužio kultni status koji održava i dan danas. Oxia, čiji DJ korijeni sežu još u disco i funk glazbu, u produkcijskom se smislu smatra jednim od najvećih majstora kada je u pitanju crossover između house i techno glazbe.
oxia
Sljedeći na popisu, Spartaque, mlad je te iznimno cijenjen i tražen ukrajinski DJ i producent. Uz brojne hit trake iz vlastite produkcije Spartaque se proslavio i mnogim remiksevima za velike zvijezde među koje se ubraja i Moby. Spartaque nije stranac velikim festivalima kao što su Mayday i Kazantip te brojna druga događanja takve vrste s obje strane Atlantika i kao takav je svakako dugo očekivani gost zagrebačkih ljubitelja elektroničkog zvuka te dobra preporuka za one koji će to tek postati.
spartaque
Listu headlinera zaključuje David Moleon, jedan od najkvalitetnijih techno DJ-a sa Iberskog poluotoka. Moleon je kao DJ poharao sve prestižnije klubove i festivale rodne Španjolske i susjednog Portugala te se velikim koracima probija na europskoj sceni. Moleonova produkcija je već debelo utrla put njegovom zvijezdanom statusu, te je integralni dio setova DJ-a kao što su Christian Varela, Ben Sims, Eric Sneo te mnogi drugi. Što se tiče popratnih DJ-a lista još nije zaključena no zasada je poznato kako će floor ponovo zagrijavati gost iz Tuzle Borg kojemu iz BiH u pomoć ovaj put stiže dobri duh sarajevske scene, DJ i producent Worda.
davidmoleon
Karte su u prodaji po promotivnoj cijeni od 75 kuna za regularnu ulaznicu te 150 kn za VIP ulaznice.

Vidimo se u Hypo Centru 12. ožujka!


PR objava

Komentiraj

0 komentara

Prijavite se da da bi mogli komentirati

Aktualno